Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Σούσουρο με τη ΔΕΗ: «Θύελλα» αντιδράσεων για τις απώλειες ρεύματος

Σε απόγνωση η εταιρεία

13 Αυγούστου 2021 10:55
Σούσουρο με τη ΔΕΗ: «Θύελλα» αντιδράσεων για τις απώλειες ρεύματος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Θύελλα» αντιδράσεων έχει προκληθεί εξαιτίας των πολλών απωλειών ρεύματος σε περιοχές της Ελλάδας, με το κοινό να διαμαρτύρεται έντονα για τη ΔΕΗ.

Αρχικά, το καταστροφικό μπουρίνι που έπληξε την Λάρισα το βράδυ της Τετάρτης (11/8) προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε όλη την πόλη και γενικά στον νομό.

Για αρκετές ώρες η μισή σχεδόν Λάρισα δεν είχε ηλεκτροδότηση, ενώ αρκετές περιοχές δεν έχουν ρεύμα έως και αυτή την ώρα, πρωί Πέμπτης, γεγονός που δυσκολεύει την ζωή των πολιτών εν μέσω καλοκαιριού.

Στα Ταμπάκικα, την Νέα Σμύρνη, την Νέα Πολιτεία και την Τούμπα ακόμη στερούνται ηλεκτροδότησης λόγω των ζημιών, ενώ οι μεγαλύτερες καταστροφές προκλήθηκαν στην συνοικία Χαραυγή όπου και καταγράφηκε η μεγαλύτερη ριπή ανέμων.

ΔΕΗ απώλεια ρεύματος

Τα συνεργεία της ΔΕΗ, που αντιμετωπίζει προβλήματα στο να διατηρήσει τους πελάτες της, βρίσκονται πραγματικά σε… πανικό από χθες το βράδυ, προσπαθώντας να διορθώσουν τις τεράστιες ζημιές, ωστόσο αυτό είναι πολύ δύσκολο, διότι όπως σημειώνει στο onlarissa.gr ο Βασίλης Μητροδήμος, πρόεδρος της ΕΤΕ ΔΕΗ Λάρισας, υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να μην είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στα τόσα προβλήματα.

Οι προσπάθειες στις πυρόπληκτες περιοχές

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που προκλήθηκαν στο Δίκτυο Ηλεκτρικής Ενέργειας πανελλαδικά από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Στη βόρεια Εύβοια, στην περιοχή της Λίμνης, του Μαντουδίου και της Αγίας Άννας έχει επανηλεκτροδοτηθεί το 93% των νοικοκυριών. Εκκρεμούν 14 οικισμοί, εκ των οποίων οι 13 παίρνουν ρεύμα από γεννήτριες.

Σε Ιστιαία και Αιδηψό, ηλεκτρικό ρεύμα έχει πάει στο 90% των νοικοκυριών, ενώ εκκρεμούν 11 οικισμοί, εκ των οποίων οι δύο παίρνουν ρεύμα από γεννήτριες.

Στην Πελοπόννησο και στον Πύργο έχουν ηλεκτροδοτηθεί όλα τα χωριά.

Στην Σπάρτη το 95% των νοικοκυριών στις πυρόπληκτες περιοχές έχουν επανηλεκτροδοτηθεί, και εκτός παραμένουν κάποια χωριά.

Στη Γορτυνία η φωτιά εμπόδισε την αποκατάσταση των ζημιών, ωστόσο αρκετά χωριά έχουν ήδη επανηλεκτροδοτηθεί.

Στην Αττική το 95% των πελατών στις πυρόπληκτες περιοχές έχουν πάρει ρεύμα, ενώ χωρίς ρεύμα απομένουν κάποια μικρά τμήματα.

Περίπου 40 οικισμοί παραμένουν χωρίς ρεύμα στις πυρόπληκτες περιοχές.

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share