Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δύσκολες ώρες στην Cosmote: Η τεράστια «μάχη» με την Nova και τα προβλήματα στο δίκτυο

Νέος «εφιάλτης» για την εταιρεία

11 Αυγούστου 2021 13:12
Δύσκολες ώρες στην Cosmote: Η τεράστια «μάχη» με την Nova και τα προβλήματα στο δίκτυο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σκληρές ώρες περνά η Cosmote, καθώς την εποχή που πασχίζει απέναντι στον ανταγωνισμό, ώστε να βγει στον «αφρό», προέκυψε σοβαρό πρόβλημα στην κινητή της τηλεφωνία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, υπάρχουν προβλήματα στο δίκτυο της Cosmote αντιμετωπίζουν από το απόγευμα της Τρίτης 10 Αυγούστου συνδρομητές σε Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε αδυναμία πραγματοποίησης κλήσεων σε πελάτες κινητής τηλεφωνίας, παίρνοντας νωρίτερα μια μεγάλη απόφαση για τους πυρόπληκτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, «υλοποιήθηκε άμεσα αναδρομολόγηση, με την οποία επιλύθηκε το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος. Μέρος των πελατών κινητής εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αδυναμία πρόσβασης στο δίκτυο 4G».

«Οι τεχνικοί μας εργάζονται για την οριστική επίλυση του θέματος. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία και ευχαριστούμε θερμά για την κατανόησή σας», τονίζει η Cosmote.

Μεγάλη «μάχη» με την Nova για τη Super League

Παράλληλα, κλιμακώνεται η μάχη των συνδρομητικών καναλιών για τα δικαιώματα μετάδοσης των ποδοσφαιρικών αγώνων της Super League.

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι επικρατεί η Cosmote TV, που έχει εξασφαλίσει ήδη τα δικαιώματα για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΟΦΗ και συνεχίζει την «πολιορκία» των μικρότερων ομάδων, ελπίζοντας ότι θα καταλήξει σε συμφωνία με άλλες 5 ή 6 (Λαμία, Αστέρα Τρίπολης, Βόλο, Παναιτωλικό, Απόλλωνα, Ιωνικό).

Κόντρα Cosmote και Nova

Η Nova έχει συμβόλαιο ενός ακόμη έτους με τον Ολυμπιακό και διαπραγματεύεται με τον ΠΑΟΚ, έχοντας «ανοιχτή γραμμή» με το Open. Η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη δεν έχει αποκλείσει μέχρι στιγμής καμία επιλογή. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενo συνεργασίας ακόμη και με την Cosmote - γεγονός που θα περιόριζε ασφυκτικά το «ζωτικό χώρο» της Nova.

Η αλλαγή σκηνικού στα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League θα έχει ως αποτέλεσμα μετακινήσεις συνδρομητών από τη μια πλατφόρμα στην άλλη και μένει να φανεί αν θα είναι σε βαθμό που θα διαφοροποιήσει τα μερίδια αγοράς.

Με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία η Cosmote TV έχει 577.846 συνδρομητές (πρώτο τρίμηνο 2021) ενώ η Nova στο τέλος του 2020 είχε 318.629 συνδρομητές λιανικής και 144.865 χονδρικής (περιλαμβάνονται και αυτοί στην Κύπρο) σύνολο 463.494.

Το αθλητικό περιεχόμενο επηρεάζει την επιλογή τηλεοπτικής πλατφόρμας από τους καταναλωτές, αν και οι δύο εταιρείες δεν έχουν δώσει ποτέ στη δημοσιότητα στοιχεία που να δείχνουν το πόσο.

Ανατροπή έχει επέλθει και όσον αφορά τη μετάδοση του βρετανικού πρωταθλήματος επίσης δημοφιλές στο ελληνικό κοινό. Η Premier League θα μεταδοθεί φέτος (σεζόν 2021-22) από την Cosmote TV, ωστόσο, από την αμέσως επόμενη πιθανότατα να μετακομίσει στη Nova.

Στον διαγωνισμό για τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους της Premier League συμμετείχαν και οι δύο ελληνικές συνδρομητικές πλατφόρμες. Τα δικαιώματα όμως αποκτήθηκαν από media agency (IMG), που θα διαπραγματευτεί με τους τοπικούς τηλεοπτικούς παρόχους. Όπως έχει γίνει γνωστό η United Group, μητρική της Nova, που διαθέτει στους πελάτες της αθλητικό περιεχόμενο στην Ελλάδα αλλά και σε Κροατία, Βουλγαρία, Σερβία, Σλοβενία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον φορέα που διαμεσολαβεί.

Εκτός από όσους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος παραμείνουν στη Nova οι συνδρομητές της έχουν στη διάθεσή τους μεταξύ άλλων τη La Liga Ισπανίας, Bundesliga Γερμανίας, Ligue 1 Γαλλίας, Eredivisie Ολλανδίας, Jupiler Pro League Βελγίου, Championship Αγγλίας, DFB Pokal Γερμανίας, Coppa Italia, Coupe de France, καθώς και ευρωπαϊκές διασυλλογικές και εθνικές διοργανώσεις στο μπάσκετ, EuroLeague, EuroCup, FIBA, Lega Basket Serie A.

Η Cosmote TV εκτός από την Premier League για φέτος, μεταξύ άλλων έχει εξασφαλίσει, έως και την αγωνιστική περίοδο 2023 – 24, τους 137 αγώνες του UEFA Champions League, από τη φάση των play-offs έως και τον τελικό, UEFAEuropa League, UEFA Europa Conference League, Serie A (Ιταλία) Liga Portugal Bwin, Tinkoff Russian Premier Liga, Copa del Rey (Ισπανία) Copa Libertadores και Copa Sudamericana (Λατινική Αμερική) καθώς και από μπάσκετ τους αγώνες ΝΒΑ, WNBA, ACB Liga Endesa, VTB United League και Turkish Basketball Super League.

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share