Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε θα καταβληθούν στους συνταξιούχους - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

1 Αυγούστου 2021 16:27
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε θα καταβληθούν στους συνταξιούχους - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Από τις 25 Αυγούστου έως τις 31 Αυγούστου αναμένεται να γίνει η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων του Σεπτεμβρίου 2021 στους δικαιούχους. Παράλληλα δείτε και ποιοι παίρνουν πίσω μέρος από τα αναδρομικά.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Το ΙΚΑ αναμένεται να καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2021 με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ για αποφυγή συνωστισμού ως εξής:

  • Α. Την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9
  • Β. Την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8

Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλουν την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2021.

Ενώ το ΝΑΤ, το Δημόσιο αλλά και τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2021. Επίσης την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος .

Την επομένη Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 θα πληρώσει ο ΟΠΕΚΑ τις συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Συντάξεις Σεπτεμβρίου:

Συντάξεις: Ποιοι θα δουν αύξηση έως 220 ευρώ και ποιοι θα βγουν νωρίτερα (Video)

Νέα ποσοστά αναπλήρωσης για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα με μέσο όρο αύξησης 5,1%, θα φέρουν αυξήσεις έως και 220 ευρώ με τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, στο νέο νομοσχέδιο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκε στη Βουλή ενσωματώθηκαν ρυθμίσεις για το ΑΜΚΑ, τους Τίτλους Κτήσης και τους Ενιαίους Κανόνες για την απονομή παροχών σε χρήμα.

Επιπλέον, έως και 9 χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη με εξαγορά ή αναγνώριση πλασματικών ενσήμων μπορούν να βγουν μητέρες ανηλίκων, ενώ οι άνδρες μπορούν να βγουν στη σύνταξη έως και 6,5 χρόνια νωρίτερα.

Πώς θα πάρετε σύνταξη αν χρωστάτε - Οι επαγγελματίες που χάνουν την προκαταβολή

Αν χρωστάτε και επιχειρείτε να πάρετε σύνταξη, τότε τα νέα μπορεί να είναι θετικά, καθώς έρχεται ρύθμιση που θα διορθώσει το εν λόγω θέμα, για να την πάρουν οι φορολογούμενοι έστω και με παρακράτηση.

Ο εργατολόγος Διονύσης Ρίζος εξήγησε στην εκπομπή του OPEN «Tώρα ό,τι συμβαίνει» τις αλλαγές που θα βοηθήσουν πολλούς πολίτες.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share