Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

«Κόλαση» για ανεμβολίαστους εργαζόμενους: «Πρόστιμο» 100 ευρώ το μήνα από την κυβέρνηση

Υπάρχει και το εμβόλιο δωρεάν παρεμπιπτόντως...

24 Ιουλίου 2021 12:06
«Κόλαση» για ανεμβολίαστους εργαζόμενους: «Πρόστιμο» 100 ευρώ το μήνα από την κυβέρνηση
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Κόλαση» θα αποτελεί, επί της ουσίας, το θέμα της εργασίας για κάθε εργαζόμενο, που παραμένει ανεμβολίαστος έναντι του κορωνοϊού, με την κυβέρνηση να αναγκάζει καθέναν σε ένα self κι ένα rapid test ανά εβδομάδα.

Μάλιστα το κόστος των τεστ θα το επωμίζονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με άλλα μέτρα επίσης να έρχονται για τους ανεμβολίαστους.

Με δεδομένο ότι το κόστος ενός απλού self test ανέρχεται στα 5 ευρώ και ενός rapid test στα 20 ευρώ ο κάθε ανεμβολίαστος υπάλληλος θα πρέπει να πληρώνει σε μηνιαία βάση 100 ευρώ για τους διαγνωστικούς ελέγχους. Στην ουσία πρόκειται για έναν μοχλό πίεσης προς τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους προκειμένου να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού.

Το συγκεκριμένο μέτρο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις με πολλούς εργαζόμενους και επιχειρηματίες να τονίζουν πως από τη στιγμή που κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τα τεστ και με άλλους να θεωρούν πως θα έπρεπε να καλύπτει το κόστος, ή έστω ένα μέρος αυτού, το κράτος.

Τι ισχύει για ψυχαγωγία και λιανεμπόριο

Δεν υπάρχουν σκέψεις για απαγόρευση εισόδου στο λιανεμπόριο για τους ανεμβολίαστους, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ωστόσο, ο κ. Πέτσας τόνισε πως οι εμβολιασμένοι είναι αυτοί που θα δουν όλους τους περιορισμούς να αίρονται.

«Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, ακόμα και με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, η χρήση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της μάσκας, μας προφύλαξε από διασπορά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για το λιανεμπόριο».

Ωστόσο όπως είπε η συζήτηση για απαγορεύσεις στους ανεμβολίαστους υπάρχει για την ψυχαγωγία.

«Εκεί, σαφέστατα θα έχουμε μεγαλύτερη ευκολία μετακινήσεων για τους εμβολιασμένους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι ενδεχομένως θα πρέπει να μείνουν εκτός ιδίως από εσωτερικούς χώρους όσο πηγαίνουμε προς το φθινόπωρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την πορεία της οικονομίας, σημείωσε πως αυτή εξαρτάται από την ασφάλεια στα κέντρα διασκέδασης, τα καφέ, τα εστιατόρια, τα θέατρα και τους κινηματογράφους. Εκεί λοιπόν πρέπει να υπάρχει διάκριση μεταξύ αυτών που έχουν εμβολιαστεί και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί. «Οι μεικτοί χώροι έδειξαν ότι δημιουργούν πρόβλημα διασποράς», τόνισε.

Αναφερόμενος στην Μύκονο και τα μέτρα που πάρθηκαν σε αυτήν (αναιρούνται την Δευτέρα), υποστήριξε πως η κυβέρνηση επέβαλε εγκαίρως τους περιορισμούς για να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share