Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φοιτητικό Επίδομα: Βγήκε η απόφαση - Ποιοι είναι δικαιούχοι & τι πρέπει να προσέξουν

Όλε ςοι πληροφορίες...

21 Ιουλίου 2021 13:29
Φοιτητικό Επίδομα: Βγήκε η απόφαση - Ποιοι είναι δικαιούχοι & τι πρέπει να προσέξουν
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Βγήκε η απόφαση για το φοιτητικό επίδομα για τη χορήγηση προπτυχιακών υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ύψους 6.000 ευρώ. Επίσης, ένα έκτακτο επίδομα 400 ευρώ πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση στους αναισθησιολόγους του ΕΣΥ, σύμφωνα με την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή

Πιο αναλυτικά, η υποτροφία χορηγείται στον υπότροφο το αργότερο εντός τριμήνου από την σύναψη της σύναψης ΙΚΥ Υποτρόφου, αφορά το χρονικό διάστημα από 01.09.2019 έως 31.08.2020 και ανέρχεται σε:

(α) πεντακόσια (500,00) ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους, ήτοι έξι χιλιάδες (6.000,00) ευρώ συνολικά και

(β) Τριακόσια (300,00) ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν σε ΑΕΙ του τόπου μόνιμης κατοικίας τους, ήτοι τρεις χιλιάδες και εξακόσια (3.600,00) ευρώ συνολικά.

Φοιτητικό Επίδομα

Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ - Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι

Σε περίπτωση που ο υπότροφος είναι δικαιούχος του στεγαστικού επιδόματος ή επιδότησης ενοικίου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, οφείλει να το επιστρέψει πριν τη σύναψη της σύμβασης με το ΙΚΥ ή να παραιτηθεί του δικαιώματος είσπραξής του εάν δεν το έχει εισπράξει ή γίνεται συμψηφισμός με την υποτροφία.

Ο υπότροφος υποχρεούται να επιστρέψει αμέσως το στεγαστικό επίδομα ή την επιδότηση ενοικίου στην περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, λάβει το στεγαστικό επίδομα ή την επιδότηση ενοικίου και το συνολικό ποσό της υποτροφίας για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Σε αντίθετη περίπτωση, το ποσό που αντιστοιχεί στο στεγαστικό επίδομα ή την επιδότηση ενοικίου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 θα αναζητηθεί/ανακτηθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Τμήματος/Σχολής του υποτρόφου κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

Με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, οι Υποψήφιοι αποδέχονται πλήρως τους όρους της παρούσης απόφασης και της πρόσκλησης.

Η επικοινωνία του ΙΚΥ με τους Υποψήφιους και τους ωφελούμενους/δικαιούχους του προγράμματος θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω ανακοινώσεων στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ (www.iky.gr) ή/και μέσω εξατομικευμένων μηνυμάτων που θα αποστέλλονται από το ΙΚΥ στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (E-mail) που δηλώθηκε από τον Υποψήφιο και αναγράφεται στην εκτυπωμένη ηλεκτρονική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (οριστικοποιημένη αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου) ή/και μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής:www.iky.gr/support/.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share