Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα 5.000 θέσεων εργασίας με μισθό έως 700 ευρώ! Ποιοι οι δικαιούχοι

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού

16 Ιουλίου 2021 13:40
ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα 5.000 θέσεων εργασίας με μισθό έως 700 ευρώ! Ποιοι οι δικαιούχοι
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

ΟΑΕΔ: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 5.000 ανέργους 30 ετών και άνω. Ενώ, μεγάλες αλλαγές φέρνει στο επίδομα ανεργίας ο ΟΑΕΔ, με την πρόταση της επιτροπής Πισσαρίδη να φέρνει διαφοροποιήσεις ακόμη και στο μηχανισμό υπολογισμού του, επηρεάζοντας φυσικά κάθε δικαιούχο.

Το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες» αφορά στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης.

Το 12μηνης διάρκειας πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις και τα ποσά της επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

  • 466,5 € μηνιαία / 5.598 € ετήσια για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών
  • 559,8 € μηνιαία / 6.717,6 € ετήσια για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 606,45 € μηνιαία / 7.277,4 € ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω
  • 653,1 € μηνιαία / 7.837,2 € ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω
  • 699,75 € μηνιαία / 8.397 € ετήσια για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis.

Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα 3 έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα). Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Κοινωνικός τουρισμός: Αναρτήθηκαν στον ΟΑΕΔ οι πίνακες με τους προσωρινούς δικαιούχους - Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Κοινωνικός τουρισμός: Αναρτήθηκαν στον ΟΑΕΔ σήμερα Τετάρτη 14 Ιουλίου οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων - ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς και αποκλειομένων του προγράμματος.

Η ανάρτηση των πινάκων έγινε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos. Επιπλέον μία ακόμη ευκαιρία έρχεται για όσους θέλουν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», που πραγματοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούν 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού.

Οι δικαιούχοι και πάροχοι, που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων από την Πέμπτη 15 Ιουλίου και ώρα 08:00, μέχρι και το Σάββατο 17 Ιουλίου και ώρα 23:59. Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς του TAXISnet ή τους κωδικούς ΟΑΕΔ, μέσω της διαδικτυακής πύλης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/e-yperesies.

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν:

  • να έχουν πρώτα ελέγξει αν οι ίδιοι ευθύνονται για το εσφαλμένο αποτέλεσμα, λόγω μη σωστής συμπλήρωσης της αίτησης, ανατρέχοντας σε αυτήν με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα,
    να αναφέρουν το λόγο της ένστασης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, μη έκδοση επιταγής για ωφελούμενο παιδί) και
  • να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών, σύμφωνα με τους όρους της δημόσιας πρόσκλησης.
  • Οι πάροχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά των ισχυρισμών τους.

Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos.

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share