Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ: Πότε βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα, με κωδικούς taxisnet οι ενστάσεις

Η οριστική ημερομηνία εξαρτάται από τον αριθμό των ενστάσεων

15 Ιουλίου 2021 08:52
Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ: Πότε βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα, με κωδικούς taxisnet οι ενστάσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ των προσωρινών πινάκων των δικαιούχων, Ωφελουμένων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων – Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων, καθώς και Αποκλειομένων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 ξεκινούν οι ενστάσεις.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς του TAXISnet ή τους κωδικούς ΟΑΕΔ, μέσω της διαδικτυακής πύλης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να:

  • έχουν πρώτα ελέγξει, αν οι ίδιοι ευθύνονται για το εσφαλμένο αποτέλεσμα, λόγω μη σωστής συμπλήρωσης της αίτησης, ανατρέχοντας σε αυτήν με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα
  • αναφέρουν τον λόγο της ένστασης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, μη έκδοση επιταγής για ωφελούμενο παιδί) και
  • τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών.

Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

Παραδείγματα:

Αν κάποιος ενίσταται, γιατί δεν εκδόθηκε επιταγή σε ωφελούμενο παιδί του ηλικίας 18 έως 24 ετών, του οποίου τα στοιχεία είχε δηλώσει σωστά στην αίτηση, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει είναι:

  • αποδεικτικό ασφαλιστικής ικανότητας από τον ασφαλιστικό φορέα (και όχι η βεβαίωση σπουδών από σχολή στην οποία φοιτά),
  • πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
    βεβαίωση ΑΜΚΑ.

Αν κάποιος ενίσταται, γιατί δεν μοριοδοτήθηκε σωστά στο εισοδηματικό κριτήριο, πρέπει να προσκομίσει φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού του σημειώματος φορολογικού έτους 2019.

Oριστικά αποτελέσματα

Μετά την εξέταση των ενστάσεων από το ΔΣ του Οργανισμού καταρτίζονται από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη ο οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων και το οριστικό Μητρώο Δικαιούχων - Ωφελουμένων, που περιλαμβάνουν τα ίδια στοιχεία με τον αντίστοιχο προσωρινό Πίνακα και Μητρώο καθώς και τον μοναδικό ηλεκτρονικό κωδικό αριθμό Επιταγής.

Κατά του οριστικού Μητρώου Δικαιούχων - Ωφελουμένων και του οριστικού Πίνακα Αποκλειομένων οι συμμετέχοντες δεν έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης. Το οριστικό Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων και ο οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων, αναρτώνταιστη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση του Οργανισμού.

Οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για τα οριστικά αποτελέσματα της διαδικασίας με δική τους φροντίδα από τη διαδικτυακή πύλη και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες/εφαρμογές του ΟΑΕΔ. Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο νομό Έβρου, η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Επιδοτούνται και φέτος τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ για πρώτη φορά η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα δωματίων κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών.

Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ: Πότε βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα, με κωδικούς taxisnet οι ενστάσεις

«Βρέχει» χρήμα από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ: Ποια επιδόματα καταβάλλονται από σήμερα 12/7 έως 16 Ιουλίου - Ριζικές αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

Περί τα 74 εκατ. ευρώ σε 83.000 περίπου δικαιούχους θα καταβληθούν από τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ την από σήμερα 12/07 έως τις 16 Ιουλίου. Παράλληλα, έκτακτο επίδομα 400 ευρώ πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση στους αναισθησιολόγους του ΕΣΥ, σύμφωνα με την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή. Παράλληλα, δείτε ένα πρόγραμμα για ανέργους με επίδομα 1.800 ευρώ

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 12-16 Ιουλίου οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του:

  • 19,1 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 530 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
  • 465.500 ευρώ θα καταβληθούν σε 550 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).
  • 25.500 ευρώ θα καταβληθούν σε 46 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης.

Στο πλαίσιο των έκτακτων πληρωμών του φορέα, θα καταβληθούν 2,28 εκατ. ευρώ σε 1.833 δικαιούχους για πληρωμή προκαταβολών συντάξεων του Ν. 4778/21.

2. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

  • 14 εκατ. ευρώ σε 36.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
  • 20 εκατ. ευρώ σε 8.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
  • 16 εκατ. ευρώ για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα (πληρωμή εισφορών σε φορείς) που αφορούν σε 35.000 δικαιούχους.
  • 1,5 εκατ. ευρώ σε 1.100 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Για το διάστημα 12-16 Ιουλίου δεν υπάρχουν προγραμματισμένες πληρωμές από το ίδιο το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον ΟΠΕΚΑ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share