Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Απεργία 16/6: Οργή για το εργασιακό νομοσχέδιο - «Λαοθάλασσα» στη Βουλή και χάος στα λιμάνια

Με μια φωνή ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου!

16 Ιουνίου 2021 18:55
Απεργία 16/6: Οργή για το εργασιακό νομοσχέδιο - «Λαοθάλασσα» στη Βουλή και χάος στα λιμάνια
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η οργή συνεχίζεται για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που έχει προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων, με αρκετούς συμπολίτες μας να προκαλούν «λαοθάλασσα» στη Βουλή και το χάος να επικρατεί στα λιμάνια.

Το ΠΑΜΕ βρίσκεται στο Σύνταγμα από τις πέντε το απόγευμα της Τετάρτης (16/6), ενώ η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μία ώρα αργότερα, με την κίνηση να είναι ασφυκτική στην Αττική.

Οι απεργοί ζητούν να μην ψηφιστεί το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο υποστηρίζουν ότι ούτε διορθώνεται, ούτε βελτιώνεται.

Έτσι κυκλοφορούν τα ΜΜΜ

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν τελικά στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που έδωσαν σήμερα Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Συγκεκριμένα:

-Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1, 2, 3) και Τραμ, λειτούργησαν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί και πλέον είναι ακινητοποιημένα.

-Λεωφορεία και τρόλεϊ πραγματοποίησαν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 - 17:00. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

-Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέμειναν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δεν εκτελούνταν δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και επόμενα δρομολόγια.

Αναστάτωση στα λιμάνια

Ένταση και αναστάτωση επικράτησε νωρίτερα στο λιμάνι του Πειραιά.

Η απεργία των ναυτεργατών πραγματοποιείται κανονικά παρά το ότι κρίθηκε παράνομη. Ο κόσμος που είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει βρέθηκε στις προβλήτες το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open εισιτήρια δεν εκδίδονται ενώ αρκετοί ταξιδιώτες έχουν κατέβει στον Πειραιά για να τα αλλάξουν.

Επιβάτες διαμαρτύρονται καθώς όπως είπε μια ταξιδιώτισσα την ενημέρωσαν από την εταιρεία ότι τα πλοία θα πραγματοποιήσουν κανονικά δρομολόγια με αποτέλεσμα να πάει στο λιμάνι με τις αποσκευές της, κάνοντας λόγο για ταλαιπωρία.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share