Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Voucher 200 ευρώ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το β' κύκλο - Ποιοι οι δικαιούχοι

Η προθεσμία λήγει 30 Ιουλίου

11 Ιουνίου 2021 15:59
Voucher 200 ευρώ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το β' κύκλο - Ποιοι οι δικαιούχοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τις αιτήσεις τους για το Voucher 200 ευρώ για το Β' Κύκλο των επιχορηγήσεων της "Ψηφιακής Μέριμνας", για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν οι μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές

Κατά τη διάρκεια του Β’ κύκλου μπορούν να καταθέτουν αίτηση όλοι οι δικαιούχοι που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, ανεξαρτήτως του αν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού (Α21) του ΟΠΕΚΑ. Ωστόσο από χθες έχουν ξεκινήσει και οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό.

Voucher 200 ευρώ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το β' κύκλο

Voucher 200 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι της «Ψηφιακής Μέριμνας», αναφέρει το ΥΠΑΙΘ, είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες λαμβάνουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε επιλέξιμη δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα των 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 409.000 επιταγές δικαιούχων του Α’ κύκλου.

Οι δικαιούχοι του Β’ κύκλου του προγράμματος, καθώς και οι δικαιούχοι του Α’ κύκλου, που δεν έχουν καταθέσει ακόμα την αίτησή τους, μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με την «Ψηφιακή Μέριμνα» στην ιστοσελίδα www.digital-access.gov.gr και να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://beneficiary.digital-access.gov.gr/.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τους δικαιούχους των Α’ και Β’ κύκλων του προγράμματος έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Μετά από αυτή την καταληκτική ημερομηνία δεν θα είναι δυνατή η υποβολή νέων αιτήσεων, η έκδοση νέων επιταγών για αιτήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και η πραγματοποίηση αγορών με τις εκδοθείσες επιταγές για τους δικαιούχους των Α’ και Β’ κύκλων, επισημαίνει το υπουργείο.

Voucher 200 ευρώ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το β' κύκλο - Ποιοι οι δικαιούχοι

Μετά την έγκριση

Αφού η αίτησή τους εγκριθεί, οι δικαιούχοι τόσο του Α’ όσο και του Β’ κύκλου θα λάβουν την επιταγή ή τις επιταγές τους μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος, καθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δήλωσαν στην αίτησή τους.

Οι επιταγές μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και τις 30 Ιουλίου για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους. Τα Μητρώα Εγκεκριμένων Προμηθευτών και Εγκεκριμένου Εξοπλισμού είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του εξοπλισμού της επιλογής τους, είτε για την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, εφόσον αυτό ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών. Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share