Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Eρχεται ρύθμιση χρεών έως 420 δόσεις: Πότε ξεκινά & ποιο το ποσό της δόσης - Μέχρι πότε οι δηλώσεις στα ενοίκια Απριλίου (Video)

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

30 Μαΐου 2021 11:52
Eρχεται ρύθμιση χρεών έως 420 δόσεις: Πότε ξεκινά & ποιο το ποσό της δόσης -  Μέχρι πότε οι δηλώσεις στα ενοίκια Απριλίου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έρχεται ρύθμιση χρεών έως 420 δόσεις, ενώ δείτε μέχρι πότε είναι οι δηλώσεις για τα ενοίκια Απριλίου. Παράλληλα, αν είσαι εγγεγραμμένος/η στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, τότε καλό είναι να γνωρίζεις ποια 8 επιδόματα χορηγεί ο Οργανισμός!

Έρχεται ρύθμιση χρεών έως και 420 δόσεις: Πότε ξεκινά - Ποιο το ποσό της δόσης

Μεγάλες αλλαγές για την προστασία δανειοληπτών και υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων έρχονται μεθαύριο Τρίτη 1η Ιουνίου. Συγκεκριμένα, δίνεται η ευκαιρία αποπληρωμής χρεών, όχι μόνο παλαιών, αλλά και νέων (τα λεγόμενα κορονοχρέη), έως 420 δόσεις, προκειμένου να μπει μία ρύθμιση σε παλαιότερες οφειλές που βασανίζουν τις ευάλωτες ομάδες.

Σε ό,τι αφορά οφειλές προς τις τράπεζες οι δόσεις αποπληρωμής μπορούν να φτάσουν και μέχρι τις 250.

Στην εκπομπή του OPEN TV «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη αναλύθηκαν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις που έρχονται και αποκαλύφθηκε ποιο θα είναι το μίνιμουμ ποσό της κάθε δόσης δόσης.

Ενοίκια Απριλίου: Μέχρι πότε οι δηλώσεις - Ποιοι θα επιστρέψουν την προκαταβολή

Την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 ξεκίνησε η διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα «κουρεμένα» ή μηδενικά ενοίκια του Απριλίου.

Η αποζημίωση, όπως τον Μάρτιο, πραγματοποιείται με προκαταβολή, βάσει των στοιχείων που έχουν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα. Σημειώνεται πως το ποσό θα καταβληθεί στους δικαιούχους, χωρίς αίτηση για τον μήνα Απρίλιο, αρκεί να έχει υποβληθεί σχετική αίτηση για τον Μάρτιο.

Στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες καλούνται να υποβάλουν υποχρεωτικά μέχρι τις 15 Ιουνίου τις δηλώσεις COVID.

Μάλιστα, όσοι δεν υποβάλουν τη δήλωση εντός της προθεσμίας ή για τις περιπτώσεις που τροποποιείται η «Δήλωση Covid» μηνός Απριλίου σε σχέση με το μήνα Μάρτιο 2021, ακόμα κι αν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης, θα πρέπει να επιστρέψουν το ποσό στο ελληνικό Δημόσιο.

Το θέμα αναλύθηκε στην εκπομπή του OPEN TV «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη:

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share