Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΦΠΑ: «Κλειδώνει» ο μόνιμος μειωμένος φόρος σε 5 νησιά του Αιγαίου

Δείτε σε ποια

29 Μαΐου 2021 15:50
ΦΠΑ: «Κλειδώνει» ο μόνιμος μειωμένος φόρος σε 5 νησιά του Αιγαίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Κυβέρνηση φαίνεται πώς προχωράει στον μόνιμα ΦΠΑ για νησιά του Αιγαίου που αντιμετώπισαν μεταναστευτική κρίση.

Με εντολή Μητσοτάκη, Σχοινάς και Μηταράκης φαίνεται πως «κλειδώνουν» την παγίωση του νησιωτικού ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου.

Αυτά τα νησιά είναι η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Κως και η Λέρος. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα σε αυτά τα νησιά δίνονταν εξάμηνες παρατάσεις λόγω υπερπληθυσμού προσφύγων. Παράλληλα, διαβάστε το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Γερμανούς τουρίστες μέσω της Bild.

Όμως χάρη στην επιτυχία της Κυβέρνησης να μειώσει τις ροές και να επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου, τα νησιά πλέον δεν θα εκπλήρωναν τις προϋποθέσεις παράτασης. Σύμφωνα με πληροφορίες ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα από τις Βρυξέλλες.

Μητσοτάκης σε Bild

Εστίαση: Μειωμένος ΦΠΑ έως 30 Σεπτεμβρίου - Μηδενικό ενοίκιο και το Μάρτιο

Εστίαση: Μέτρα στήριξης όπως απαλλαγή από τα ενοίκια και τον Μάρτιο και μειωμένο ΦΠΑ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης. Με το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί για την Αττική, φαίνεται ότι έχει ήδη κλειδώσει.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την πλήρη απαλλαγή ενοικίων για τις κλειστές επιχειρήσεις και τον Μάρτιο αλλά και τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά έως τις 30 Σεπτεμβρίους του 2021.

«Η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα. Τη στήριζε πριν χτυπήσει η πανδημία, τη στηρίζει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα τη στηρίξει και όταν με το καλό αφήσουμε πίσω μας την πανδημία.

Και η εστίαση, προφανώς, είναι ένας κρίσιμος κλάδος και ως προς την απασχόληση και ως προς την ανταγωνιστικότητα και ως προς την προβολή της χώρας στο εξωτερικό, διότι συνδέεται άμεσα με το τουριστικό μας προϊόν» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

Νέα μέτρα για την εστίαση

Aναλυτικά τα τέσσερα μέτρα για την εστίαση:

  • Διατηρείται και για τον Μάρτιο η πλήρης απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων για τα καταστήματά σας.
  • Το μισθολογικό κόστος θα παραμείνει μηδενικό, καθώς οι εργαζόμενοι σε αναστολή θα εξακολουθούν να αποζημιώνονται από την Πολιτεία.
  • Διατηρείται ο μειωμένος Φ.Π.Α. σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021. Θα επεκταθεί και στις μεταφορές, στα θέατρα, στους κινηματογράφους, όταν αυτοί θα λειτουργήσουν, αλλά και στο τουριστικό πακέτο ως και το Δεκέμβριο.
  • Το κράτος θα καλύψει, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, πάγιες δαπάνες των επιχειρήσεων που χτυπήθηκαν από την περασμένη άνοιξη
TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share