Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Αποπνέει η προθεσμία για το πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ

Ποιους αφορά

19 Μαΐου 2021 16:24
Αποπνέει η προθεσμία για το πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ΟΑΕΔ: Η αντίστροφη μέτρηση για το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ και της CISCO με αντικείμενο την κυβερνοασφάλεια έχει ξεκινήσει καθώς οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι 23 Μαΐου 2021 στις 23:59.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την υπερκάλυψη των 1.000 αρχικά προσφερόμενων θέσεων, ο ΟΑΕΔ και η Cisco αποφάσισαν από κοινού την αύξηση των θέσεων ωφελουμένων έως 3.000. Έως τώρα, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 2.500 αιτήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων, με αντικείμενο την κυβερνοασφάλεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τη Cisco για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας. Ωστόσο από σήμερα Τετάρτη 19 Μαΐου έχουν ξεκινήσει οι αιτήσει για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Αποπνέει η προθεσμία για το πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ

Ποιους αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τομέα της πληροφορικής με εξειδίκευση στην κυβερνοασφάλεια. Προσφέρεται στα ελληνικά και παρέχεται δωρεάν από τη Cisco Hellas στον ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Η κατάρτιση θα διεξαχθεί, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Cisco Networking Academy, ενώ, με την επιτυχή ολοκλήρωσή της, οι καταρτιζόμενοι θα αποκτήσουν πιστοποιητικό ολοκλήρωσης, αλλά και ψηφιακό πιστοποιητικό (Digital Badge) των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατάρτιση ανέργων εγγεγραμμένων στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω, αποφοίτων τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με γνώσεις υπολογιστών, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής γίνεται αποκλειστικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου, στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/programma-katartises-eisagoge-sten-kubernoasphaleia. Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Δωρεάν κατάρτιση για ανέργους στο διαδικτυακό πρόγραμμα Εισαγωγή στην Κυβερνοασφάλεια.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Όλες οι πληρωμές από υπουργείο Εργασίας, e-ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ και ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Επιδότηση 2.900 ανέργων με 14.800 ευρώ

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share