Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δώρο Πάσχα: Πιστώνεται αύριο το υπόλοιπο στους εργαζόμενους σε αναστολή - Ποιοι θα λάβουν έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ

Πόσα θα πάρετε - Αναλυτικά παραδείγματα

19 Μαΐου 2021 13:38
Δώρο Πάσχα: Πιστώνεται αύριο το υπόλοιπο στους εργαζόμενους σε αναστολή - Ποιοι θα λάβουν έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αύριο Πέμπτη 20 Μαϊου αναμένεται να πληρωθούν το δεύτερο τμήμα από το Δώρο Πάσχα περίπου 585.000 εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Απρίλιο. Παράλληλα, πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, με το κονδύλι να είναι μεγαλύτερο από αυτό που δόθηκε στην εστίαση, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Το πρώτο μέρος του Δώρου που αφορούσε τον χρόνο της αναστολής από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου πιστώθηκε τη Μ. Τετάρτη. Το δεύτερο τμήμα όπως είχε ανακοινωθεί αφορά το διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 1 Απριλίου έως 30 Απριλίου, με βάση τα 534 ευρώ.

Για παράδειγμα, εργαζόμενος στον τουρισμό που βρίσκεται σε αναστολή από την 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου, δηλαδή το τετράμηνο που αποτελεί προϋπόθεση για τη λήψη της αναλογίας του Δώρου από το κράτος, δικαιούται 267 ευρώ. Τη Μεγάλη Τετάρτη έλαβε 200 ευρώ και σήμερα θα του πιστωθούν τα υπόλοιπα 67.

Δώρο Πάσχα

Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ σε 4.000 εργαζομένους - Ποιοι οι δικαιούχοι

Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ θα λάβουν 4.000 εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ως επιβράβευση για τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. Παράλληλα, στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο μίλησαν οι κ.κ. Κώστας Τσουκαλάς, δικηγόρος, Αριάδνη Νούκα, επίσης δικηγόρος, και Μιχάλης Αντωνόπουλος, φοροτεχνικός, αναφορικά με το τι θα ισχύει για τα ενοίκια Μαΐου και Ιουνίου, αλλά και τι γίνεται με το επίδομα έως 4000 ευρώ για τις επιχειρήσεις των κλάδων στους οποίους εφαρμόστηκαν περιοριστικά μέτρα κατά τον μήνα Απρίλιο.

Η πρόβλεψη για το επίδομα έχει γίνει με άξονα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας, ύψους 12 εκ ευρώ και αποτελεί προπομπό για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση και για το 2021 για όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το πρόγραμμα αναβαθμίζει και υποστηρίζει πολυδιάστατα το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΚΑΒ καθώς οι συμμετέχοντες πέρα από τις πολύτιμες γνώσεις που θα αποκομίσουν θα λάβουν και αυτό το έκτακτο επίδομα συμμετοχής, κάτι που αποτελεί μια ακόμα έμμεση ένδειξη της αναγνώρισης των υπηρεσιών τους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε ως χώρα.

Το σχέδιο πέρα από την έκτακτη αυτή αμοιβή στους Εργαζόμενους του ΕΚΑΒ επιχειρεί τη μετεξέλιξη του Κέντρου και την ενίσχυση των δεξιοτήτων του προσωπικού του. Ο στόχος διττός αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Από τη μία την ενίσχυση των υποδομών και των μέσων του Ε.Σ.Υ από την άλλη την αναβάθμιση των επαγγελματικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων του προσωπικού του, το οποίο είναι σημαντικό να γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια των δυνατοτήτων, του χειρισμού αλλά και τον τρόπο αξιοποίησης του υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που διαθέτει.

Eπίδομα 1.000 ευρώ σε 4.000 εργαζομένους του ΕΚΑΒ

Η εκπαίδευση αφορά σε σύγχρονα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για τη διάσωση με πτητικά μέσα επείγουσας διακομιδής. Πρόκειται για μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα της Νησιωτικότητας και της μεγάλης γεωγραφικής διασποράς, όπως απομακρυσμένα νησιά και άγονες περιοχές.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος, είναι η θωράκιση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών των υγειονομικών του στελεχών προς τους πολίτες.

Το σχέδιο εκπονήθηκε, με πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020» με τίτλο «Δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share