Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τουρισμός: Έρχεται πρόγραμμα στήριξης - «Γενναία» μη επιστρεπτέα ενίσχυση των επιχειρήσεων (Video)

Τι ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

16 Μαΐου 2021 11:23
Τουρισμός: Έρχεται πρόγραμμα στήριξης - «Γενναία» μη επιστρεπτέα ενίσχυση των επιχειρήσεων (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, με το κονδύλι να είναι μεγαλύτερο από αυτό που δόθηκε στην εστίαση, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, πάντως, πρόσθεσε ότι αναμένεται η έγκριση από τις Βρυξέλλες. Παράλληλα, ένα νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού σχεδιάζεται και φέτος για τη σεζόν 2021-2022 από τον ΟΑΕΔ, με βάση το μοντέλο που ίσχυσε για πρώτη φορά πέρσι

«Στείλαμε το σχέδιο της υπουργικής απόφασης στις Βρυξέλλες. Μόλις λάβουμε το πρώτο πράσινο φως, θα προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις. Το πρόγραμμα είναι πολύ γενναίο για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Κονδύλι μεγαλύτερο από ότι στην εστίαση» σημείωσε χωρίς να προσδιορίσει το ακριβές ποσό.

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχεται γενναία και μη επιστρεπτέα στήριξη του τουρισμού

Μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι εξετάζεται η ενίσχυση των κλάδων της ένδυσης, της υπόδυσης, των εποχικών καταστημάτων αλλά και των ταξί.

«Στο υπουργείο Ανάπτυξης μας καίει να μη μείνει κλειστή ούτε μια επιχείρηση. Κάθε μέρα κάνω 10-12 συσκέψεις με διαφορετικούς κλάδους» επισήμανε.

Τα χρήματα τουρισμό, παιδότοπο και γυμναστήρια δεν θα επιστραφούν. Ακόμα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, μέχρι τώρα έχουν γίνει 7.000 αιτήσεις στην πλατφόρμα για την ενίσχυση των catering και των εστιατορίων που άνοιξε την Παρασκευή.

Η πλατφόρμα για την ενίσχυση γυμναστηρίων και παιδοτόπων θα ανοίξει μεταξύ 28-30 Μαΐου, ενώ τα χρήματα θα εκταμιευθούν σε διάστημα 4 εβδομάδων από την αίτηση.

Εξάλλου, εντός της εβδομάδας θα καταβληθούν τα χρήματα στις επιχειρήσεις που δεν λειτούργησαν τα Χριστούγεννα (Κοζάνη, Ελευσίνα) λόγω του ότι οι περιοχές ήταν στο κόκκινο επιδημιολογικά.

Σχετικά με τα κέντρα των δεξιώσεων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα, λέγοντας ότι στη σύσκεψη με τους ειδικούς αυτή την εβδομάδα θα προσπαθήσει να το αλλάξει.

«Το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα. Αφού δεν υπάρχει όριο στα εστιατόρια, πολύ πάνε και νοικιάζουν εστιατόρια και πάνε εκεί πάνω από 100 άτομα. Έτσι υπάρχει ένας αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ κτημάτων και εστιατορίων. Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια αυτή την εβδομάδα να πείσω τους γιατρούς μας, ότι το όριο των 100 ατόμων μπορεί να φύγει, εάν βάλουμε πολύ αυστηρά πρωτόκολλά. Όποιες και αν είναι οι προσωπικές μας γνώμες, ακολουθούμε τις γνώμες των ειδικών» ανέφερε.

Στο ερώτημα εάν τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα προκηρύξει εκλογές, ο κ. Γεωργιάδης ήταν σαφής.

«Τους τηλεθεατές τους ενδιαφέρει αν θα έχουν δουλειά τον Σεπτέμβριο. Σκιζόμαστε για να έχουν δουλειά. Αν θα έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Σκιζομαστε για να μπορούν να τους πληρώνεις. Τους νοιάζει αν θα έχει καλή εκπαίδευση το παιδί τους. Σκιζόμαστε για να έχει καλή εκπαίδευση το παιδί τους. Δεν υπάρχει λόγος εκλογών».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share