Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοί και γιατί μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας (Video)

Μεγάλη προσοχή! Ποιοι κινδυνεύουν

16 Μαΐου 2021 08:19
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοί και γιατί μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Στο στόχαστρο της εφορίας τίθενται όσοι έλαβαν ή έκαναν αίτηση για την ενίσχυση των επιστρεπτέων προκαταβολών. Ενώ, έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ θα λάβουν 4.000 εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ως επιβράβευση για τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο της εφορίας θα μπουν όσοι:

  • Είχαν ξαφνικά μεγάλη μείωση τζίρου,
  • Όσοι υπέβαλαν τροποιητικές δηλώσεις για να μπουν στην επιστρεπτέα
  • Όσοι είχαν υπερβολικά χαμηλούς τζίρους
  • Ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ
  • Έκδοση τιμολογίων σε διαφορετικές ημερομηνίες
  • «Περίεργες» προσλήψεις

Όσοι πέσουν στην «δαγκάνα» της εφορίας για τα παραπάνω, αφενός θα του ζητηθούν πίσω τα χρήματα ενώ ο φάκελος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

«Καλό να είναι να έχουμε κατά νου ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Τα εργαλεία που έχει το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ είναι τέτοια, που μπορούν να εξάγουν συμπεράσματα και ελέγχους που κανένας δεν μπορεί να φανταστεί» σημείωσε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο φοροτεχνικός, Αντώνης Μουζάκης.

Νέο προγράμμα επιχορήγησης

Στις 28-30 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση των γυμναστηρίων και των παιδότοπων. Από 4.000 ευρώ (με έναν εργαζόμενο) έως 17.000 ευρώ (με 9 εργαζόμενους και πάνω).

Ακόμα, το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου οι δικηγόροι θα λάβουν ειδική χρηματοδοτική ενίσχυση από το υπουργείο Ανάπτυξης για να αγοράσουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ώστε να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα e-justice.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι αιτήσεις από επιχειρήσεις εστίασης στην πλατφόρμα ependyseis.gr. Τις πρώτες ώρες οι αιτήσεις έφτασαν τις 4.800.

Όποιος έχει κατάστημα εστίασης μπορεί να μπει στην πλατφόρμα, να κάνει αίτηση και να πάρει πίσω έως το 7% του τζίρου πού είχε το 2019.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share