Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού

Μέχρι πότε μπορούν να κάνουν την αίτησή τους οι δικαιούχοι

12 Μαΐου 2021 09:21
Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ευχάριστα φαίνεται πώς είναι τα νέα για τους καλλιτέχνες, καθώς ανοίγει σήμερα, Τετάρτη 12 Μαΐου, η πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τους επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού για την υποβολή μονομερών δηλώσεων για την καταβολή της αποζημίωσης για τον Μάρτιο, καθώς το επάγγελμα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λόγω του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι καλλιτέχνες-επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έως και την 10η/1/2021 και είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, μπορούν να υποβάλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για το μήνα Μάρτιο 2021.

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού

Μέχρι 19 Μαΐου η προθεσμία

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ισχύει έως τις 19 Μαΐου 2021. Ταυτόχρονα, προωθείται προς υπογραφή η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παράταση της χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους καλλιτέχνες και για το μήνα Απρίλιο.

Όσον αφορά στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τον Απρίλιο, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Παράλληλα δείτε και τις ανακοινώσεις που έρχονται σήμερα από την Κυβέρνηση για άρση των περιοριστικών μέτρων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Λινού: "Να ανοίξει η πλατφόρμα και για τους κάτω των 30 ετών – Ελπίζω χωρίς περιορισμό επιλογής εμβολίου"

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρας αλλά και το εμβολιαστικό πρόγραμμα μίλησε η Αθηνά Λινού. «Η επιτροπή των λοιμοξιολόγων και η κυβέρνηση πιθανόν έχουν περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι τα πράγματα πάνε καλά», ανέφερε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», σχολιάζοντας την επικείμενη ανακοίνωση της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Σημείωσε παράλληλα, ότι χθες ο δείκτης θετικότητας ήταν χαμηλότερος, καθώς όπως είπε ήταν κάτω από το 4% και συγκεκριμένα ήταν στο 3,7%. Η κ. Λινού τόνισε ότι με τους εμβολιασμούς πάμε καλά και πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι πλέον είμαστε έξω και έχουμε ελευθερία είναι θετικό.

Λινού:

Τι είπε για τα εμβόλια, τα self tests και το ενδεχόμενο για προνόμια σε εμβολιασμένους

Για τον εμβολιασμό των ατόμων κάτω των 30 ετών είπε ότι πρέπει να ανοίξει η πλατφόρμα και για αυτή την ηλικιακή ομάδα και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να τους δοθεί και η δυνατότητα να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν.

Αναφερόμενη στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson είπε ότι είναι καλύτερο από άποψη πρακτικής και ταχύτητας, ενώ σημείωσε ότι στην Αμερική υπάρχει περιορισμός στα εμβόλια για τις έγκυρες και τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί. «Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν το εμβόλιο με βάση αυτό που θα τους πει ο γιατρός τους» σημείωσε η κ. Λινού.

Σχετικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει για προνόμια στους εμβολιασμένους η κ. Λινού τόνισε «αυτό είναι σοφό και καλό υπό την δυνατότητα οτι μπορούν όλοι να εμβολιαστούν, διαφορετικά θα δημιουργηθούν ανισότητες». Τέλος για τα self test και τα περιστατικά με ψευδή αποτελέσματα είπε πως δεν είναι εύχρηστα και ότι δεν έχουν επαρκή ευαισθησία ώστε να είναι σίγουρο το αποτέλεσμα, είτε είναι αρνητικό, είτε είναι θετικό.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share