Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επίδομα 534 ευρώ: Τι ισχύει για τον Μάιο

Η ημερομηνία που ξεκινούν οι δηλώσεις

2 Μαΐου 2021 19:42
Επίδομα 534 ευρώ: Τι ισχύει για τον Μάιο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Επίδομα 534 ευρώ: Την Πέμπτη 6 Μαΐου, στις 12:00, ανοίγει το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για το μήνα Μάιο. Ενώ, «κόφτης» μπαίνει για 150.000 εργαζόμενους σε αναστολή.

Ειδικότερα, για το χρονικό διάστημα 6-12 Μαΐου 2021, θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον Μάιο είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση, κατά το ανωτέρω διάστημα, δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 έως 12 Μαΐου 2021.

Από τις 13 Μαΐου 2021, οι επιχειρήσεις-εργοδότες μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για την περίοδο 1-12 Μαΐου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λόγω του προαναγγελτικού συστήματος, δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα.

Επίδομα 534 ευρώ

Στις περιπτώσεις που πρέπει να εξυπηρετηθούν επείγουσες μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προσωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής.

«ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Παράταση μέχρι τις 10 Μαΐου για τις δηλώσεις του Απριλίου

«ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Παράταση μέχρι τις 10 Μαΐου παίρνει η υποβολή των δηλώσεων «αίτηση/δήλωση ένταξης στο Μηχανισμό “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” (Α’ φάση)» και «αίτηση/δήλωση ένταξης στο Μηχανισμό "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" (Α’ φάση) - Ορθή Επανάληψη» για το μήνα Απρίλιο 2021. Παράλληλα δείτε και ποιοι άνεργοι δικαιούνται παράταση των επιδομάτων.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά την περίοδο 5 Μαΐου-7 Μαΐου 2021, δίνεται η δυνατότητα υποβολής ορθών επαναλήψεων αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων ένταξης στο ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας για τυχόν διορθώσεις του πιστωτικού ιδρύματος και του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) της επιχείρησης για τις περιπτώσεις που η επιχείρηση- εργοδότης έχει αιτηθεί να εντάξει στο πρόγραμμα μακροχρόνια άνεργο.

«ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Παράταση μέχρι τις 10 Μαΐου για τις δηλώσεις του Απριλίου

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share