Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Στέλιος Πέτσας: "39 δισ. ευρώ έχουμε δώσει για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας"

Όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών!

28 Απριλίου 2021 12:18
Στέλιος Πέτσας:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι έχουν δοθεί ήδη τριάντα εννιά δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του ότι σύντομα το sms για τις μετακινήσεις θα καταργηθεί.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί μετά το Πάσχα καθώς εξετάζεται. Ειδικότερα είπε: "Μετά τις 10 Μαΐου που θα ανοίξουν δραστηριότητες όπως στα σχολεία μας, και μετά τις 14 Μαΐου που προβλέπεται το άνοιγμα του τουρισμού, μέσα σε αυτό τον χρονικό ορίζοντα θα ληφθούν οι αποφάσεις".

Όσον αφορά την ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι έχουν δοθεί 39 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας. "Τριάντα εννιά δισ. ευρώ έχουμε δώσει για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, ακριβώς γιατί έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη για την ελληνική οικονομία" ανέφερε και πρόσθεσε:

Στέλιος Πέτσας για οικονομία Ελλάδας

"Δανειστήκαμε 22 δισ. ευρώ από το εξωτερικό, δηλαδή την ώρα που καθηλώνονταν τα εισοδήματα στη χώρα μας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία από το εξωτερικό εισέρρευσαν 22 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη της χώρας επειδή ακριβώς είχε αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη" εξήγησε.

Τέλος είπε: "Υπάρχει ώριμο έδαφος για να ξαναρχίσουν να δίνουν οι τράπεζες ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης κλπ) για να ωθήσουμε την οικονομία γρήγορα προς τα πάνω".

Στέλιος Πέτσας: Έως το τέλος του Ιουνίου θα λάβουμε 25 εκατ. εμβόλια στην Ελλάδα

Ειδικότερα κατά τι διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε δώσει περισσότερα στοιχεία για την επιχείρηση «Ελευθερία».

Με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ο Στέλιος Πέτσας είχε εκτιμήσει πως μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν φτάσει στη χώρα μας 25 εκατομμύρια δόσεις, ώστε να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού –εάν φυσικά το επιθυμεί.

Για το πότε θα έρθουν τα υπόλοιπα εμβόλια μίλησε ο Στέλιος Πέτσας.

Αναφορικά με τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη ροή των εμβολίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε πει πως υπάρχουν άλλα θέματα για κριτική και δεν προσφέρονται για αυτό τα ζητήματα δημόσιας υγείας. Είχε τονίσει πως πρόκειται για ζήτημα παραγωγής από τις εταιρείες και υπογράμμισε πως την έγκριση δίνουν οι αρμόδιοι οργανισμοί.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share