Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

ΟΑΕΔ: Αποπνέει η προθεσμία του προγράμματος για ανέργους 22-29 ετών

Όλες οι λεπτομέρειες για τους δικαιούχους!

16 Απριλίου 2021 11:59
ΟΑΕΔ: Αποπνέει η προθεσμία του προγράμματος για ανέργους 22-29 ετών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ΟΑΕΔ: Η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που αφορά 3.500 εγγεγραμμένους ανέργους, έχει ξεκινήσει καθώς 19 Απριλίου κλείνει η πλατφόρμα. Λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης των επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας η διοίκηση αποφάσισε την αναστολή της υποβολής νέων αιτήσεων.

Πρόκειται για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων πτυχιούχων 22-29 ετών του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα επιχορηγεί επιχειρήσεις με το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών (έως τα 750 ευρώ μηνιαία) για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ηλικίας 22-29 ετών, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι επιχειρήσεις που δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το τρίμηνο πριν την αίτηση και δεν έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ τα προηγούμενα 3 χρόνια. Ωστόσο έχει ανοίξει και η πλατφόρμα έκτακτης αποζημίωσης για εποχικούς.

ΟΑΕΔ: Αποπνέει η προθεσμία του προγράμματος για ανέργους 22-29 ετών

Ποια η διαδικασία συμμετοχής

  • Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά εντολή κενής θέσης και προσδιορίζουν την ειδικότητα και το εκπαιδευτικό επίπεδο της θέσης
  • Ο ΟΑΕΔ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις
  • Οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης
  • Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο

Voucher 200 ευρώ: Έρχεται β' κύκλος του προγράμματος - Μέχρι πότε οι αιτήσεις

Voucher 200 ευρώ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το voucher 200 ευρώ, για την αγορά laptop, tablet και desktop, για παιδιά και νέους. Το ενδιαφέρον των δικαιούχων για το voucher, σε αυτή τη φάση πρόκειται για όσους λαμβάνουν επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ, είναι τεράστιο, με δεκάδες χιλιάδες να έχουν ήδη εγκριθεί για το πρόγραμμα.

Ωστόσο μέχρι σήμερα, 16 Απριλίου, θα εκδίδονταν οι επιταγές όλων όσοι υπέβαλλαν αιτήσεις και εγκρίθηκαν τις πρώτες ημέρες της διαδικασίας. Σύντομα όμως αναμένεται να ξεκινήσει και ο β’ κύκλος του προγράμματος για το voucher 200 ευρώ, στον οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν και πολίτες που δεν είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ. Παράλληλα δείτε και ποια επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα πληρωθούν μέχρι τέλος του μήνα.

Voucher 200 ευρώ: Έρχεται  β' κύκλος του προγράμματος

Voucher 200 ευρώ: Οι λίστες με τα προϊόντα και τα καταστήματα

Στην ιστοσελίδα της «Ψηφιακής Μέριμνας», την πλατφόρμα όπου «τρέχει» το πρόγραμμα των voucher έχουν αναρτηθεί και οι λίστες με τους προμηθευτές, δηλαδή τα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά και με τα χιλιάδες προϊόντα που μπορούν να αγοράσουν οι δικαιούχοι με το voucher.

Για να δείτε τους προμηθευτές (καταστήματα) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ΕΔΩ.

Για τα προϊόντα η αγορά των οποίων επιδοτείται με το voucher μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ.

Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για το voucher 200 ευρώ θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2021. Μέχρι την ίδια ημερομηνία θα είναι δυνατό να γίνει χρήση του voucher, με τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, να επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει πίεση χρόνου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share