Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Σοκ στην οικονομία: Κινδυνεύει με «λουκέτο» το 38% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων!

Ζουν με τον φόβο του κλεισίματος!

10 Απριλίου 2021 12:22
Σοκ στην οικονομία: Κινδυνεύει με «λουκέτο» το 38% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοκ προκαλείται στην ελληνική οικονομία, καθώς με κλείσιμο κινδυνεύει το 38% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά, να προβαίνει σε δραματική έκκληση για διάσωσή τους.

«Το 38% των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων σε όλο το φάσμα της αγοράς έχει φόβο για λουκέτο το επόμενο εξάμηνο» σημείωσε ο κ. Καββαθάς, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό που εμφανίζεται καθησυχαστικός.

Παράλληλα, ανέφερε, ότι το 72% των επιχειρήσεων δηλώνουν μειωμένο κύκλο εργασιών το 2ο εξάμηνο του 2020, ενώ 1 στις 4 επιχειρήσεις έχει ήδη ληιξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς δημόσιο, τράπεζες, προμηθευτές.

«Είναι ένα εκρηκτικό κλίμα που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην αγορά με λουκέτα. Και χιλιάδες θέσεις ανεργίας» πρόσθεσε.

Τέλος, έκανε λόγο ότι τα μέτρα στήριξης της εστίασης βρίσκονται σε «θετική κατεύθυνση», αν και όπως είπε «το 37% των δυνητικών δικαιούχων μένουν εκτός. Εκεί χρειάζεται παρέμβαση».

Ελληνική οικονομία: Ανάγκη στήριξης στο λιανεμπόριο

«Ο κόσμος βγήκε τις πρώτες δύο μέρες, στη συνέχεια υπήρχε παγωμάρα. Το κρίσιμο ζητούμενο είναι να μείνουμε ανοιχτά όλο το επόμενο διάστημα. Θα βρούμε τον βηματισμό μας. Και σιγά σιγά θα έρθουν τα καλύτερα ταμεία» δήλωσε ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Σπύρος Καπράλος, για τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου.

Μάλιστα, υπογράμμισε, ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων του δεν έχει νέα προϊόντα, λόγω έλλειψη ρευστότητας.

Ως εκ τούτου, ζήτησε την στήριξη του λιανεμπορίου, τόσο σε ότι αφορά στις αναστολές εργασίας, όσο και στο θέμα της επιδότησης των υφισταμένων θέσεων εργασίας αλλά και των ενοικίων.

«Πολύ χαμηλοί οι τζίροι που γίνονται. Και θα γίνονται για πολύ καιρό ακόμα. Δεν θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να επιστρέψουν την κανονικότητα που γνώριζαν τόσα χρόνια» συμπλήρωσε.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share