Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Συντάξεις: Δείτε πότε ξεκινάει η καταβολή για τον Μάιο

Αναλυτικά οι ημερομηνίες

6 Απριλίου 2021 14:03
Συντάξεις: Δείτε πότε ξεκινάει η καταβολή για τον Μάιο

Νωρίτερα αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων για τον Μάιο.

Η καταβολή των κύριων επικουρικών συντάξεων για τον Μάιο, θα ξεκινήσει την Παρασκευή 23 Απριλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 29 Απριλίου.

Δείτε πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των συντάξεων για τον Μάιο

Αναλυτικά οι πληρωμές των ταμείων με βάση το ΑΜΚΑ των δικαιούχων

  • Το ΙΚΑ θα καταβάλει την Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 τις συντάξεις Μαΐου 2021 στους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Το ΙΚΑ θα καταβάλει την Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 τις συντάξεις Μαΐου 2021 στους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Ο ΟΑΕΕ , ο ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ θα πληρώσουν την Τρίτη, 27 Απριλίου τις συντάξεις Μαΐου 2021.
  • Το ΝΑΤ και το Δημόσιο θα καταβάλουν την Τετάρτη, 28 Απριλίου τις συντάξεις Μαΐου 2021. Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και συντάξεις των υπόλοιπων ταμείων του ΕΦΚΑ αλλά και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Την Πέμπτη, 29 Μαρτίου ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.

Μέχρι πότε θα παραμείνει ανοικτή η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα δεν θα κλείσει, θα παραμείνει ανοιχτή, αλλά όσοι υποβάλλουν αιτήσεις από την 1η Απριλίου και μετά θα λάβουν τα ποσά μετά το Πάσχα. Ωστόσο το πλήθος των αιτήσεων δεν ήταν αυτό που περίμενε ηγεσία του υπουργείου εργασίας καθώς οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις από Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ξεπερνούσαν στα τέλη Δεκέμβρη τις 150.000. Παράλληλα δείτε πώς θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα σε όσους εργαζόμενους είναι σε αναστολή.

Για ποιο λόγο οι αιτήσεις είναι λίγες - Τι αναφέρουν οι ειδικοί:

  • Πολλοί εν αναμονή συνταξιούχοι ανησυχούν ότι αν υποβάλλουν αίτηση για προκαταβολή θα καθυστερήσει περισσότερο η έκδοση της οριστικής κύριας σύνταξής του. Σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ πάντως διαβεβαιώνει ότι «η υποβολή της αίτησης προκαταβολής σύνταξης σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται επιπλέον καθυστέρηση στην εξέταση και διεκπεραίωση του συνταξιοδοτικού αιτήματος».
  • Αρκετοί είναι οι οφειλέτες, που χρωστούν πάνω από 15.000 στο πρώην ΕΤΑΑ και πάνω από 20.000 ευρώ στον πρώην ΟΑΕΕ ή πάνω από 4.000 στον πρ. ΟΓΑ και δεν μπορούν να λάβουν προκαταβολή
  • Εν αναμονή συνταξιούχοι αναπηρίας, που δεν έχουν περάσει από Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ, δεν μπορούν να λάβουν προκαταβολή
  • Ορισμένοι εισπράττουν ήδη κάποια άλλη σύνταξη, προσωρινή ή οριστική
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share