Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

Λιανεμπόριο: Έκτακτο επίδομα ειδικού σκοπού για επιχειρήσεις - Νέα μέτρα στήριξης

Το πρωί της Δευτέρας οι σχετικές ανακοινώσεις

4 Απριλίου 2021 19:03
Λιανεμπόριο: Έκτακτο επίδομα ειδικού σκοπού για επιχειρήσεις - Νέα μέτρα στήριξης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Λιανεμπόριο: H Αριστοτελία Πελώνη, ανακοίνωσε ότι αύριο Δευτέρα (05.04.2021), θα ανακοινωθούν νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές και τον Απρίλιο! Σύμφωνα με πληροφορίες θα πρόκειται για έκτακτο επίδομα ειδικού σκοπού. Ενώ, ανοικτό παράθυρο για αλλαγές στην απόφαση για το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη άφησε πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών!

H Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε:

«Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου.

Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει.

Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων;

Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις;

Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται.

Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή».

Λιανεμπόριο: Έκτακτη επιχορήγηση 5.000 ευρώ για επιχειρήσεις - Η έκκληση τριών περιφερειαρχών

Λιανεμπόριο: Έκτακτη επιχορήγηση 5.000 ευρώ για τους καταστηματάρχες λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη - Αχαΐα - Κοζάνη, ζητούν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Στις τρεις αυτές περιφερειακές ενότητες έχει επιβληθεί παράταση του lockdown από τη Δευτέρα και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Η επιστολή στάλθηκε στον πρωθυπουργό, όπως μετέδωσε ο Γ. Αυτιάς στην εκπομπή του στον ΣΚΑΪ, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ώστε υπάρχει εκτόνωση της «εκρηκτικής» κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στις τρεις περιφερειακές ενότητες, στις οποίες παρατείνεται το lockdown, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων, παρότι θα ανοίξουν τα καταστήματα στην υπόλοιπη χώρα.

Oι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Να σημειωθεί ότι αρκετοί καταστηματάρχες στις συγκεκριμένες περιοχές απειλούν να ανοίξουν τα καταστήματα τη Δευτέρα, παρά τις συνέπειες (πρόστιμο κλπ).

Οι τρεις περιφερειάρχες στην επιστολή τους ζητούν στην επιστολή τους στον κ. Μητσοτάκη η επιχορήγηση των 5.000 ευρώ να δοθεί χωρίς κριτήρια σε όλους ανεξαιρέτως τους επιχειρηματίες του λιανεμπορίου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share