Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δώρο Πάσχα: «Κουτσουρεμένο» για 1 στους 4 - Αναλυτικά παραδείγματα (Video)

Πως υπολογίζεται και πότε θα το λάβετε

4 Απριλίου 2021 17:01
Δώρο Πάσχα: «Κουτσουρεμένο» για 1 στους 4 - Αναλυτικά παραδείγματα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Κουτσουρεμένο» θα είναι το δώρο Πάσχα για 1 στους 4 στον ιδιωτικό τομέα, καθώς έχουν βρεθεί σε αναστολή ή εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Συνεργασία». Ενώ, πληρωμές συνολικού ύψους 97 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθούν στους δικαιούχους την περίοδο 5-9 Απριλίου από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ.

Ένας εργαζόμενος μάλιστα που θα βρεθεί σε αναστολή όλο το τετράμηνο Ιανουάριος – Απρίλιος θα πάρει δώρο Πάσχα μόνο από το κράτος ύψους 267 ευρώ.

Δώρο Πάσχα - Δείτε αναλυτικά παραδείγματα:

Το δώρο θα πρέπει να καταβληθεί από τους εργοδότες μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή στις 28 Απριλίου. Μένει να φανεί ποτέ θα καταβληθεί και από το κράτος καθώς στην περίπτωση του δώρου Χριστουγέννων καταβλήθηκε σχεδόν ένα μήνα αργότερα.

Το δώρο Πάσχα για μισθωτούς

Σημειώνεται πως για τους μισθωτούς το επίδομα εορτών Πάσχα είναι ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Καταβάλλεται στο ακέραιο εφόσον η σχέση εργασίας των μισθωτών με τον εργοδότη είχε διάρκεια ολόκληρη την επίμαχη χρονική περίοδο, δηλαδή από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30ης Απριλίου.

Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούνται αναλογία Δώρου Πάσχα, το οποίο υπολογίζεται σε ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού για κάθε 8 ημέρες διαρκείας της εργασιακής σχέσης.

Δώρο Πάσχα ανάλογο με το χρόνο που διήρκεσε η εργασιακή σχέση, δικαιούνται και οι μισθωτοί που έχουν ήδη αποχωρήσει από την εργασία τους κατά το χρόνο καταβολής αυτού, είτε γιατί απολύθηκαν από τον εργοδότη τους, είτε γιατί αποχώρησαν οικειοθελώς. Το Δώρο Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share