Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αποκαλύψεις Σταϊκούρα: Έρχεται διπλή αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση

28 Μαρτίου 2021 11:45
Αποκαλύψεις Σταϊκούρα: Έρχεται διπλή αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αποκαλύψεις ήρθαν από την πλευρά του Χρήστου Σταϊκούρα, με τον υπουργό Οικονομικών να επισημαίνει με συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ότι έρχονται νέα μέτρα ενίσχυσης την επιχειρήσεων μέσα στον Απρίλιο, καθώς και διπλή αποζημίωση για ιδιοκτήτες ακινήτων, σε ένα 2021 όπου οι δαπάνες για τις εν λόγω πρωτοβουλίες θα φτάσουν έως και τα 14 δις ευρώ.

Μάλιστα, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, τα νέα αυτά μέτρα, που είχε άλλωστε προαναγγείλει, θα περιλαμβάνουν αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και πληρωμών επιταγών ενώ ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να προσβλέπουν υπό προϋποθέσεις σε διπλή αποζημίωση του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου στα μέσα του Απριλίου.

Χρήστος Σταϊκούρας: Τα οικονομικά μέτρα στήριξης για τον Απρόλιο

Την ίδια ώρα, ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε πως θα υπάρξει και δεύτερο πακέτο στήριξης που θα επικεντρωθεί στον τουρισμό και την εστίαση - παράλληλα με την παράταση των μέτρων που ισχύουν μέχρι σήμερα.

«Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις αυτών των δύο κλάδων προκειμένου να είναι σε θέση να επαναλειτουργήσουν με το άνοιγμα της φετινής τουριστικής σεζόν», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Είπε δε, πως το ύψος της στήριξης με πόρους του ΕΣΠΑ, φτάνει τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των μέτρων της επόμενης ημέρας είναι η μειωμένη προκαταβολή φόρου για πληττόμενες επιχειρήσεις, το πάγωμα εισφοράς αλληλεγγύης και το 2022 και η διατήρηση των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών και μετά το 2021 ή την περαιτέρω σταδιακή μείωση του στα τέλη του 2023.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share