Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

Μείωση ενοικίου: Ξεκινούν οι πληρωμές - Τι αναφέρουν οι οδηγίες της ΠΟΜΙΔΑ

Όλες οι λεπτομέρειες για τους δικαιούχους

23 Μαρτίου 2021 16:23
Μείωση ενοικίου: Ξεκινούν οι πληρωμές - Τι αναφέρουν οι οδηγίες της ΠΟΜΙΔΑ
Από Σεμίνα Χριστοδούλου

Μείωση Ενοικίου: Χρήματα στους λογαριασμούς τους αναμένεται να δουν από αύριο οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν μειωμένα ενοίκια τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), ο αρμόδιος υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο (της ΠΟΜΙΔΑ) Στράτο Παραδιά ότι από αύριο, Τετάρτη, θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα ποσά των εκκρεμοτήτων για τα μειωμένα ενοίκια των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2020.

Στην ίδια επικοινωνία, κατά την ΠΟΜΙΔΑ, ο κ. Βεσυρόπουλος προσέθεσε ότι οι πληρωμές που θα γίνουν θα υπερβούν τα 70 εκ. ευρώ και θα αφορούν άνω των 150.000 ΑΦΜ, ενώ μετά το στάδιο των διορθώσεων, θα ακολουθήσει και η εκκαθάριση και πραγματοποίηση των συμψηφισμών με φορολογικές υποχρεώσεις, των αποζημιώσεων για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020. Παράλληλα μάθετε και για την online διαδικασία, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε που βρίσκεται η αίτησή σας.

Μείωση ενοικίου: Ξεκινούν οι πληρωμές - Τι αναφέρουν οι οδηγίες της ΠΟΜΙΔΑ

Τι ανέφερε ο κ. Βεσυρόπουλος

Ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε επίσης ότι έχει δρομολογηθεί η επίλυση και των λοιπών εκκρεμών θεμάτων που προβληματίζουν σοβαρότατα τους εκμισθωτές ακινήτων από την αναγκαστική μείωση των ενοικίων τους, μεταξύ των οποίων η αποζημίωση των εκμισθωτών των οποίων τα ακίνητα υπεκμισθώνονται, και ότι σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για μέτρα που θα βελτιώνουν ουσιωδώς τη σημερινή κατάσταση.

Ο κ. Παραδιάς ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την ενημέρωση και ζήτησε και πάλι να επισπευσθούν οι πληρωμές των αποζημιώσεων καθόσον πολλοί εκμισθωτές έχουν βρεθεί σε δυσχερέστατη οικονομική θέση από την ετεροχρονισμένη καταβολή των αποζημιώσεων, και να επιτραπεί η υποβολή και αρχικών δηλώσεων COVID για το διάστημα Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share