Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργεία η πλατφόρμα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων COVID

Όλες οι λεπτομέρειες για τους δικαιούχους

19 Μαρτίου 2021 12:58
ΑΑΔΕ: Σε λειτουργεία η πλατφόρμα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων COVID
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή δήλωσης λύσης μίσθωσης χωρίς πρόστιμα, για όσες μισθώσεις έχουν λυθεί μέχρι την 12η Ιουνίου 2020 και θα λειτουργεί έως τις 12 Απριλίου 2021.

Συνιστάται στους ιδιοκτήτες, που έχουν υποβάλει δηλώσεις κορωνοϊού για ακίνητα με διαδοχικές μισθώσεις στην πλατφόρμα των Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, να δηλώσουν τη λύση των προηγούμενων μισθώσεων, ώστε να επιταχυνθεί η διεκπεραίωση των δηλώσεων αυτών. Ωστόσο δείτε ποιες είναι αλλαγές που αναμένεται να ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ήδη, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που έχουν υποβάλει δηλώσεις Covid, λαμβάνουν e-mail από την ΑΑΔΕ για να επισκεφθούν τη σχετική ιστοσελίδα (επιλογή ΔΗΛΩΣΕΙΣ COVID). Εκεί, μπορούν να ενημερωθούν για την κατάσταση των δηλώσεών τους (αποδοχή, πορεία διεκπεραίωσης), καθώς και να λάβουν οδηγίες για τη διόρθωση τυχόν λαθών ή παραλείψεων.

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργεία η πλατφόρμα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων COVID

Μέχρι τις 19/04 θα λειτουργεί η πλατφόρμα

Οι περιπτώσεις αυτές λαθών ή παραλείψεων περιγράφονται αναλυτικά στην Ε. 2060/2021 του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή. Η πλατφόρμα θα λειτουργεί έως και τις 19 Απριλίου 2021. Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα για την υποβολή δήλωσης λύσης μίσθωσης χωρίς πρόστιμα, για όσες μισθώσεις έχουν λυθεί μέχρι την 12η Ιουνίου 2020, θα λειτουργεί έως τις 12 Απριλίου 2021.

Συνιστάται στους ιδιοκτήτες, που έχουν υποβάλει δηλώσεις Covid για ακίνητα με διαδοχικές μισθώσεις στην πλατφόρμα των Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, να δηλώσουν τη λύση των προηγούμενων μισθώσεων, ώστε να επιταχυνθεί η διεκπεραίωση των δηλώσεων αυτών.

Μειωμένα ενοίκια: Online διαδικασία για να δείτε που βρίσκεται η αίτησή σας

Μειωμένα ενοίκια: Μέσα από την πλατφόρμα του taxisnet οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν τη δυνατότητα να δουν σε ποιο στάδιο επεξεργασίας βρίσκονται οι αιτήσεις για αποζημιώσεις που έχουν υποβάλει για τα "κουρέματα" ενοικίων που έχουν γίνει από τον περασμένο Μάρτιο.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενδεχομένως να θέσει και από σήμερα τη δυνατότητα να μπορούν να ελέγχουν οι φορολογούμενοι μέσω του taxisnet που βρίσκεται η αίτησή τους, και έτσι δεν θα χρειάζεται να περιμένουν για email ή να επικοινωνούν οι ίδιοι με τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. Ωστόσο δείτε και τις 10 νέες κατηγορίες εργαζομένων που θα το λάβουν το επίδομα 534 ευρώ.

Η διαδικασία θα είναι ως εξής:

  • Στην κεντρική σελίδα της ΑΑΔΕ επιλέγετε: Πολίτες – Ακίνητα – Μισθωτήρια Ακινήτων
  • Στην συνέχεια επιλέγετε «Δηλώσεις COVID»
  • Εισάγετε τους κωδικούς σας στο Taxisnet
  • Θα βρεθείτε στην σελίδα με τις προσωποποιημένες ενημερώσεις όπου επιλέγετε «είσοδος»
  • Στο παράθυρο «Αποτελέσματα επεξεργασίας δηλώσεων COVID» επιλέγετε την δήλωση που σας αφορά και κάνετε «κλικ» στο «εκτύπωση» app-aade

Μειωμένα ενοίκια: Online διαδικασία για να δείτε που βρίσκεται η αίτησή σας

Οι εκμισθωτές μέσα από την εφαρμογή θα μπορούν να δουν την απώλεια στα εισοδήματα:

  • Θα ενημερώνονται για το αν δικαιούνται και αν έχουν λάβει το συμψηφισμό με τις φορολογικές οφειλές για τα κουρεμένα ενοίκια της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου.
  • Για τις άμεσες αποζημιώσεις σε χρήμα για τα μειωμένα μισθώματα από το Νοέμβριο και μετά.
  • Παράλληλα, θα δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης για το αν έχουν υπάρχουν λάθη στις δηλώσεις με αποτέλεσμα όσοι έχουν αιτηθεί να αποκλείονται από τις ενισχύσεις.

Σημειώνεται ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν λάβει ακόμα τις αποζημιώσεις αλλά και τους συμψηφισμούς φόρων για τα μειωμένα ενοίκια του περσινού Μαρτίου λόγω λαθών στις αιτήσεις, αλλά και λόγω καθυστερήσεων στην εκκαθάριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Σήμερα πάντως πληρώνονται οι οι ιδιοκτήτες που είχαν υποβάλει δηλώσεις Covid έως τις 10 Μαρτίου για τα απολεσθέντα ενοίκια Ιανουαρίου, αλλά και ορισμένες αποζημιώσεις που αφορούν στον Δεκέμβριο. Σε όσες δηλώσεις έχουν εντοπιστεί λάθη, οι πληρωμές θα γίνουν, αφού έχουν γίνει οι διορθώσεις, μετά τις 30 Μαρτίου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share