Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίδομα παιδιού: Αυξάνονται οι δικαιούχοι - Μέχρι πότε μένει ανοικτή η πλατφόρμα

Στις 31 Μαρτίου η καταβολή του ποσού

9 Μαρτίου 2021 23:36
Επίδομα παιδιού: Αυξάνονται οι δικαιούχοι - Μέχρι πότε μένει ανοικτή η πλατφόρμα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ευχάριστα είναι τα νέα για όσους διεκδικούν το επίδομα παιδιού, αφού οι δικαιούχοι αυξάνονται, με τις αιτήσεις να έχουν ξεπεράσει τις 500.000 μέχρι χθες (8/3) το μεσημέρι, ενώ απομένουν τέσσερις μέρες μέχρι την Παρασκευή 12 Μαρτίου πριν το κλείσιμο της πλατφόρμας, ώστε να γίνουν ο πρώτες πληρωμές στις 31 Μαρτίου με το επίδομα του πρώτου διμήνου του τρέχοντος έτους.

Τον Μάρτιο του 2020 είχαν υποβληθεί 513.000 αιτήσεις με το κλείσιμο» της πλατφόρμας για το επίδομα του πρώτου διμήνου, ενώ φέτος αναμένεται ότι οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις 560.000 σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, τη στιγμή που υπάρχουν εξελίξεις για το θέμα της φορολογικής δήλωσης.

Επίδομα παιδιού: Όσα ισχύουν για τους δικαιούχους

Η αυξητική τάση στις πρώτες αιτήσεις δείχνει ότι φέτος θα πάρουν επίδομα περισσότεροι δικαιούχοι, καθώς λόγω μείωσης εισοδημάτων από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, θα «πιάσουν» τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν για κάθε κατηγορία.

Ο ΟΠΕΚΑ θα πάψει να δέχεται νέες αιτήσεις για το πρώτο δίμηνο, μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής και καλεί όσους δεν έχουν υποβάλει ή δεν έχουν οριστικοποιήσει την αίτησή τους να το πράξουν άμεσα ώστε να τους χορηγηθεί το επίδομα παιδιού για το πρώτο δίμηνο.

Για να χορηγηθεί το επίδομα πρέπει να υποβληθεί η αίτηση Α21 οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή και μετά τις 12 Μαρτίου όχι όμως για νέες αιτήσεις αλλά μόνον για όσους θέλουν να τροποποιήσουν, οριστικοποιήσουν ή να διορθώσουν την αίτηση που θα πρέπει να έχουν υποβάλει μέχρι την Παρασκευή 12 Μαρτίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως η πληρωμή θα μετατεθεί για τον Μάιο.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share