Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίδομα παιδιού: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ - Ποιες είναι οι ημερομηνίες πληρωμής του

Προλαβαίνετε ακόμη να κάνετε τις αιτήσεις σας

8 Μαρτίου 2021 13:09
Επίδομα παιδιού: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ - Ποιες είναι οι ημερομηνίες πληρωμής του

Επίδομα παιδιού: Αρκετοί είναι αυτοί που τρέχουν να υποβάλλουν αίτηση μέσα από την πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ ώστε να λάβουν το αντίστοιχο επίδομα που δικαιούνται.

Σημειώνεται ότι ο ΟΑΕΔ μέσα από ανακοίνωση ανέφερε ότι θα προσφέρει έκτακτο επίδομα στους ανέργους με το ποσό να είναι στα 400 ευρώ.

Συγκεκριμένα μέσα από ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα κλείσει προσωρινά η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ στις 12 Μαρτίου όπου και προλαβαίνουν οι περισσότεροι να κάνουν τις αιτήσεις τους.

Κλείνει η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ.

Επίδομα παιδιού: Το προσωρινό κλείσιμο της πλατφόρμας

Ειδικότερα στις 12 Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 18:00 θα κλείσει προσωρινά η πλατφόρμα Α21 του ΟΠΕΚΑ στην οποία οι δικαιούχοι καταβάλλουν τις αιτήσεις τους για να λάβουν το Επίδομα Παιδιού.

Συγκεκριμένα, ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει τους πολίτες ότι η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού – θα κλείσει προσωρινά την 12 Μαρτίου και ώρα 18.00, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της πληρωμής της 1ης Δόσης 2021 η οποία θα πραγματοποιηθεί την 31-3-2021, τελευταία ημέρα του μήνα ως είθισται άλλωστε.

Καλούνται επομένως όσοι δεν έχουν υποβάλλει ή δεν έχουν οριστικοποιήσει την αίτησή τους να το πράξουν άμεσα ώστε να τους χορηγηθεί το Eπίδομα Παιδιού. Για να χορηγηθεί το επίδομα Α21, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ, για όσους υποβάλουν νέα αίτηση η πρώτη δόση για το Επίδομα Παιδιού 2021 θα πληρωθεί την 31η Μαρτίου, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) αναφέρεται ότι οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, παρόλο που δεν έχουν υποβάλει τη φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2020 (έντυπο Ε1), θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet. Για τη χορήγηση της δόσης του Α' διμήνου 2021 θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2019.

Το δικαιούμενο ποσό του επιδόματος παιδιού θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2021 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που είχαν οι δικαιούχοι το φορολογικό έτος 2019.

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2021 έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλονται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2022 και τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά με την πρώτη πληρωμή, που θα γίνεται μετά την έγκριση της αίτησης.

Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Προσωρινά κλείνει η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ.

Διευκρινήσεις από τον ΟΠΕΚΑ

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων στην υποβολή της αίτησης Α21, ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Οι ημερομηνίες πληρωμής του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ για το 2021 είναι οι παρακάτω:

  • Στις 31 Μαρτίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και όλους όσους θα υποβάλουν αίτηση έως τα μέσα Μαρτίου.
  • Δεύτερη δόση: Στις 31 Μαΐου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η δεύτερη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.
  • Τρίτη δόση: Στις 31 Ιουλίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τρίτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.
  • Τέταρτη δόση: Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
  • Πέμπτη δόση: Στις 30 Νοεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
  • Έκτη δόση: Πριν από την Πρωτοχρονιά αναμένεται να καταβληθεί η τελευταία και έκτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου.

Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share