Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συντάξεις Απριλίου: Πότε αναμένεται να καταβληθούν - Οι ημερομηνίες για το κάθε Ταμείο

Αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε

8 Μαρτίου 2021 10:33
Συντάξεις Απριλίου: Πότε αναμένεται να καταβληθούν - Οι ημερομηνίες για το κάθε Ταμείο

Συντάξεις: Αρκετοί είναι οι συνταξιούχοι που περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τις συντάξεις Απριλίου και ποια Ταμεία θα τις λάβουν πρώτα.

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε μπαράζ πληρωμών για δέκα επιδόματα αλλά και το πότε αναμένεται να καταβληθούν αυτά στους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε πότε αναμένεται να γίνει η πληρωμή των συντάξεων του Απριλίου αλλά και για ποια Ταμεία αναλυτικά θα γίνει.

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τις συντάξεις.

Συντάξεις: Οι ημερομηνίες καταβολών στα Ταμεία

Ειδικότερα εγκρίθηκαν οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων για τον Απρίλιο. Το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ στη συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου.

Ταυτόχρονα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις, ξεκινώντας από τις 24 Μαρτίου.

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Απριλίου, για κάθε Ταμείο:

  • Στις 24 Μαρτίου 2021, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 26 Μαρτίου 2021, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 29 Μαρτίου 2021, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 30 Μαρτίου 2021, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Επίδομα 1.000 ευρώ σε εργαζόμενους και 3.000 σε επιχειρήσεις: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι (Video)

Επίδομα 1.000 ευρώ σε εργαζόμενους και 3.000 σε επιχειρήσεις: Οι επιχειρήσεις στον κλάδο του λιανικού εμπορίου που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με τη μέθοδο click away, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ, ενώ ο κάθε μισθωτός που απασχολούνταν σε αυτές θα λάβει επίδομα 1.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί εντός του μήνα σε ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Ενώ, «τσεκούρι» έρχεται στο δώρο Πάσχα για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους!

Το επίδομα αφορά σε περιοχές που την περίοδο των Χριστουγέννων ήταν σε σκληρό lockdown, όπως:

  • Περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως είναι η Ελευσίνα, η Μάνδρα, ο Ασπρόπυργος
  • Κοζάνη
  • Αλίαρτος
  • Κάλυμνος

Τι δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης

«Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away. Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown», σημείωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής ανακοινώνοντας και τα σχετική ποσά που θα προβλέπει η απόφαση.

«Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση - όχι επιστρεπτέα προκαταβολή ή δάνειο – 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση», τόνισε.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Ανάπτυξης, αν και δεν απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύνταξη Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Δυτική Αθήνα, μετέθεσε για μετά την πανδημία τη συζήτηση για την υλοποίησή της.

Τέλος, απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό επιχειρήσεων από το τραπεζικό δανεισμό, υποστήριξε πως δεν πρέπει να δίνονται δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια ώστε να μην οδηγηθούμε σε νέα γενιά κόκκινων δανείων.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share