Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επίδομα 534 ευρώ: Αύριο οι πληρωμές για τις αναστολές Φεβρουαρίου

Επανέλεγχος στις δηλώσεις για αναστολές Μαρτίου - Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

4 Μαρτίου 2021 21:02
Επίδομα 534 ευρώ: Αύριο οι πληρωμές για τις αναστολές Φεβρουαρίου
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Επίδομα 534 ευρώ: Αύριο, Παρασκευή 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η καταβολή 260,5 εκατ. ευρώ σε 611.618 δικαιούχους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Σημειώνεται ότι ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε δίμηνη παράταση για το επίδομα ανεργίας όπου και ανέφερε αναλυτικά και τα ποσά που θα δοθούν.

Περιλαμβάνει την πληρωμή του επιδόματος 534 ευρώ για τις αναστολές Φεβρουαρίου και τις αναστολές Ιανουαρίου, για τις οποίες είχαν γίνει συμπληρωματικές δηλώσεις, καθώς και την πληρωμή επιδομάτων αδείας εργαζομένων που είχαν ενταχθεί στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Αναλυτικά οι καταβολές έχουν ως εξής:

  • Ποσό 254,9 εκατ. ευρώ αφορά στην καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους 532.208 εργαζομένους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή κατά τον Φεβρουάριο.
  • Ποσό 3,12 εκατ. ευρώ αφορά στην καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 8.272 δικαιούχους για αναστολές συμβάσεων εργασίας Ιανουαρίου, για τις οποίες υποβλήθηκαν συμπληρωματικές δηλώσεις.
  • Ποσό 2,4 εκατ. ευρώ περίπου αφορά σε επιδόματα αδείας 71.092 εργαζομένων που έχουν ενταχθεί στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».
  • Τέλος, ποσό 55.686 ευρώ αφορά σε πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 116 δικαιούχους, στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων από εργαζομένους με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης στον κλάδο του τουρισμού.

Επίδομα 534 ευρώ

Επίδομα 534 ευρώ: Επανέλεγχος στις δηλώσεις για αναστολές Μαρτίου

Για όσες επιχειρήσεις – εργοδότες υποβάλλουν σήμερα 4/3/2021 δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους για τον μήνα Μάρτιο 2021, ως πληττόμενες, θα διενεργηθεί επανέλεγχος για την επιλεξιμότητά τους.

Για τον λόγο αυτό, παρακαλούνται οι ως άνω επιχειρήσεις – εργοδότες και οι λογιστές αυτών να ενημερωθούν από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ από αύριο 5/3/2021 και ώρα 12:00.

Διευκρινίζεται ότι μόνο στις επιχειρήσεις – εργοδότες που δεν πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας θα εμφανίζεται μήνυμα «Δεν πληρούνται τα κριτήρια επιλεξιμότητας πληττόμενης επιχείρησης» μέσω της επιλογής «ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ» σε κάθε δήλωση αναστολής που έχει υποβληθεί κατά την 4/3/2021 στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Στην περίπτωση αυτή, οι δηλώσεις αναστολών λογίζονται ως μη γενόμενες και οι εργαζόμενοι δεν είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Στις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας που υποβλήθηκαν στις 4/3/2021 από επιχειρήσεις-εργοδότες που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας ως πληττόμενες δεν θα εμφανίζεται μήνυμα. Επιπλέον, σημειώνεται ότι από 5/3/2021 και μετά όσες επιχειρήσεις δεν είναι επιλέξιμες δεν θα μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολών.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share