Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Τελευταία ευκαιρία για την πληρωμή τους - Βαρύ το πρόστιμο για όσους δεν το κάνουν

Προλαβαίνετε ακόμη

1 Μαρτίου 2021 09:53
Τέλη κυκλοφορίας 2021: Τελευταία ευκαιρία για την πληρωμή τους - Βαρύ το πρόστιμο για όσους δεν το κάνουν
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Τέλη κυκλοφορίας: Σήμερα Δευτέρα 1η Μαρτίου πρόκειται για την τελευταία μέρα πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας με πολλούς να τρέχουν να το κάνουν.

Σημειώνεται ότι έρχονται αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ και από ότι φαίνεται αλλάζουν οι τιμές των ακινήτων για τον μήνα του Μαρτίου.

Συγκεκριμένα σήμερα 1η του Μαρτίου θεωρείται η τελευταία μέρα από την παράταση που είχε δοθεί για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Τέλος προθεσμίας.

Τέλη κυκλοφορίας: Τελευταία μέρα προθεσμίας

Ειδικότερα εκπνέει σήμερα, Δευτέρα 01/03/2021 η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2021, μετά και την τελευταία παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό, πρακτικά, συνεπάγεται ότι σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πληρώσουν μέχρι το τέλος της προθεσμίας τα τέλη κυκλοφορίας, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

Ειδικότερα, το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής στα τέλη κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Αυτό σημαίνει ότι τα τα τέλη κυκλοφορίας διπλασιάζονται εάν δεν καταβληθούν στο ακέραιο έως και την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Υπάρχει, ωστόσο, και ακόμη μία παράμετρος που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη για τα πρόστιμα. Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, «πρόστιμα τελών κυκλοφορίας που τυχόν καταβλήθηκαν από 27/02/2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα».

Τελείωσε η προθεσμία.

Πώς θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Μπορείτε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας με τους εξής τρόπους:

  • Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)
  • Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
  • Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Για να λάβουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων τα ειδοποιητήρια θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και να κάνουν τα εξής βήματα:

  • Εάν διαθέτουν κωδικούς TAXISnet:

Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας TAXISnet ή
Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα >τέλη κυκλοφορίας

  • Εάν δεν διαθέτουν κωδικούς TAXISnet:

Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet
Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share