Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Τέλη κυκλοφορίας: Τελευταία ευκαιρία για όσους… τρέχουν να προλάβουν

Μέχρι πότε είναι η προθεσμία;

28 Φεβρουαρίου 2021 10:06
Τέλη κυκλοφορίας: Τελευταία ευκαιρία για όσους… τρέχουν να προλάβουν
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τελευταία ευκαιρία έχουν όσοι… τρέχουν για να προλάβουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, καθώς το περιθώριο τους είναι μόνο μερικές ακόμη ώρες.

Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε νέα παράταση, καθώς ανακοίνωσε πως «με σκοπό τη διευκόλυνση των υπόχρεων, παρατείνει μέχρι τη Δευτέρα 1/3/2021 την προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2021».

«Πρόστιμα τελών κυκλοφορίας που τυχόν καταβλήθηκαν από 27/2/2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τέλη κυκλοφορίας: Με αυτούς τους τρόπους μπορείτε να τα πληρώσετε

  • Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)
  • Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
  • Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Για να λάβουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων τα ειδοποιητήρια θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και να κάνουν τα εξής βήματα:

Εάν διαθέτουν κωδικούς TAXISnet:

  • Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας TAXISnet ή
  • Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα >τέλη κυκλοφορίας

Εάν δεν διαθέτουν κωδικούς TAXISnet:

  • Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet
  • Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Έρχονται νέες μειώσεις - Ποιοι τις δικαιούνται

Τέλη κυκλοφορίας: Με την πανδημία του κορωνοϊού να επικρατεί ακόμη στην Ελλάδα αρκετοί τομείς φαίνεται πως έχουν πληγεί με αποτέλεσμα να χρειάζονται στήριξη.

Συγκεκριμένα η Κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει όσους μπορεί και ειδικά με τα τέλη κυκλοφορίας όπου και ανακοίνωσε μειώσεις για ορισμένους δικαιούχους.

Έρχονται μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας.

Τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι δικαιούνται τις νέες μειώσεις

Ειδικότερα η Κυβέρνηση, θέλοντας να στηρίξει τον κλάδο των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στον τουρισμό, προχωρά σε γενναία μείωση των τελών κυκλοφορίας για το 2021.

Αναλυτικά:

  1. για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.
  2. για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.

Επίσης, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share