Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Πρόγραμμα "Γέφυρα": "Μπήκε" το ποσό για την επιδότηση της τέταρτης φάσης - Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο ποσό

27 Φεβρουαρίου 2021 13:51
Πρόγραμμα
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Πρόγραμμα "Γέφυρα": Αρκετοί είναι αυτοί που αναμένουν να λάβουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα από το πρόγραμμα "Γέφυρα" με την κυβέρνηση να προχωράει αρκετά γρήγορα για αυτό.

Σημειώνεται ότι ανακοινώθηκε η ημερομηνία για το πότε ξεκινούν οι πληρωμές για το επίδομα του παιδιού αλλά και ποιοι το δικαιούνται και πρέπει να κάνουν αίτηση.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση φαίνεται να κατέθεσε το ποσό των 24,3 εκατ. ευρώ το οποίο θα δοθεί σε όσους έχουν κάνει αίτηση και το δικαιούνται.

Κατατέθηκε το ποσό για το πρόγραμμα 'Γέφυρα'.

Πρόγραμμα "Γέφυρα": Το ποσό που "μπήκε"

Ειδικότερα στην τέταρτη φάση πληρωμών της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» προχώρησε χθες το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει.

Οι πληρωμές του μηνός Φεβρουαρίου ανέρχονται συνολικά στα 24,3 εκατ. ευρώ, αντιστοιχούν στην επιδότηση 113.514 δανείων και αφορούν 72.134 δικαιούχους, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του υπουργείου Οικονομικών. Συνυπολογίζοντας και τις προηγούμενες τρεις φάσεις πληρωμών, των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2021, το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα, στους δικαιούχους του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» ανέρχεται στα 72,2 εκατ. ευρώ.

Αυτό είναι το ποσό που κατατέθηκε.

Το υπουργείο Οικονομικών για το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι δανειολήπτες οι οποίοι πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουν εξυπηρετούμενο ή ρυθμισμένο δάνειο με προσημείωση/υποθήκη στην Α΄ κατοικία και δεν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής πληρωμής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πληρωμές της κρατικής επιδότησης και την πορεία της αίτησής τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών (http://www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra/).

Επισημαίνεται ότι η 31.3.2021, είναι η καταληκτική προθεσμία εντός της οποίας οι δανειολήπτες που έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο, καταγγελμένο ή μη, θα πρέπει να το έχουν ρυθμίσει. Συνεπώς, πρέπει άμεσα να ολοκληρώσουν την επικοινωνία με την τράπεζά τους ή την εταιρεία διαχείρισης δανείων. Εφόσον συμφωνηθεί μία βιώσιμη ρύθμιση της οφειλής, οι δικαιούχοι θα λάβουν την κρατική επιδότηση της δόσης του δανείου τους, συνολικής διάρκειας 9 μηνών.

«Η κυβέρνηση, με την υλοποίηση του προγράμματος “ΓΕΦΥΡΑ”, αποδεικνύει έμπρακτα ότι αποδίδει κοινωνική δικαιοσύνη, στηρίζει ουσιαστικά τα ευάλωτα νοικοκυριά και επιβραβεύει, για πρώτη φορά, τους συνεπείς δανειολήπτες» τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share