Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίδομα Παιδιού: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές - Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Δόθηκαν επιτέλους απαντήσεις

27 Φεβρουαρίου 2021 13:12
Επίδομα Παιδιού: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές - Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Επίδομα παιδιού: Αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιόντουσαν εδώ και λίγες μέρες πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το επίδομα παιδιού.

Σημειώνεται ότι για το επίδομα των 534 ευρώ ξεκίνησαν να δηλώνονται οι αναστολές Μαρτίου με τους εργαζομένους να πρέπει να κάνουν πρώτα κάποια πράγματα.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε το τι θα γίνει με το επίδομα του παιδιού, ποιοι το δικαιούνται αλλά και πότε θα το λάβουν τελικά όσοι έχουν κάνει αίτηση.

Τι θα γίνει με το επίδομα παιδιού.

Επίδομα παιδιού: Πότε θα το λάβουν οι δικαιούχοι

Ειδικότερα η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού έχει ανοίξει και οι αιτήσεις ήδη έχουν ξεπεράσει τις 130.000, σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο, Γιάννη Χατζησαλάτα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη, οι δικαιούχοι θα λάβουν την πρώτη δόση για το επίδομα παιδιού στις 31 Μαρτίου και το επίδομα παιδιού είναι δίμηνο και πληρώνεται την τελευταία εργάσιμη κάθε μονού μήνα.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χατζησαλάτας, οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού υποβάλλονται είτε μέσω της ιστοσελίδας opeka.gr, είτε μέσω του idika.gr και οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν τους κωδικούς του TAXIS, ώστε να ξεκλειδώσουν τις παραπάνω πλατφόρμες. Το επίδομα παιδιού είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο.

Δείτε το βίντεο:

ΟΑΕΔ: Τα ποσά για τη δίμηνη παράταση του ταμείου ανεργίας

ΟΑΕΔ: Σε ισχύ τίθεται η δίμηνη παράταση καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, στους ανέργους των οποίων έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021.

Η σχετική ΚΥΑ υπεγράφη την Πέμπτη, από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη. Παράλληλα δείτε πότε και πόσο αναμένεται να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας.

Τα ποσά για τη δίμηνη παράταση του ταμείου ανεργίας

Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

  • Τακτική επιδότησης ανεργίας - έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων - έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως).
  • Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας - έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Η καταβολή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργειά τους. Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης.

Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό με βάση τις ημέρες ανεργίας τους. Ο ΟΑΕΔ διευκρινίζει ότι θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα των καταβολών.

Η απόφαση δίμηνης παράτασης, που είχε εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, από το βήμα της Βουλής στις 15 Ιανουαρίου 2021, εντάσσεται στο πλαίσιο των πρόσθετων μέτρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη στήριξη της αγοράς εργασίας, καθώς συνεχίζεται η πανδημία του κορωνοϊού.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share