Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Έρχονται νέες μειώσεις - Ποιοι τις δικαιούνται

Η μεγάλη στήριξη από την Κυβέρνηση

22 Φεβρουαρίου 2021 17:28
Τέλη κυκλοφορίας 2021: Έρχονται νέες μειώσεις - Ποιοι τις δικαιούνται
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Τέλη κυκλοφορίας: Με την πανδημία του κορωνοϊού να επικρατεί ακόμη στην Ελλάδα αρκετοί τομείς φαίνεται πως έχουν πληγεί με αποτέλεσμα να χρειάζονται στήριξη.

Σημειώνεται ότι οι χάρτινες αποδείξεις φαίνεται ότι θα μετατρέπονται σε ηλεκτρονική μορφή μέσα από ειδική εφαρμογή του ΑΑΔΕ σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν.

Συγκεκριμένα η Κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει όσους μπορεί και ειδικά με τα τέλη κυκλοφορίας όπου και ανακοίνωσε μειώσεις για ορισμένους δικαιούχους.

Έρχονται μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας.

Τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι δικαιούνται τις νέες μειώσεις

Ειδικότερα η Κυβέρνηση, θέλοντας να στηρίξει τον κλάδο των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στον τουρισμό, προχωρά σε γενναία μείωση των τελών κυκλοφορίας για το 2021.

Αναλυτικά:

 1. για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.
 2. για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.

Επίσης, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Συντάξεις, επιδόματα, παροχές: Τι καταβάλλεται και σε ποιους αυτή την εβδομάδα

Μπαράζ πληρωμών αρχίζει αυτή την εβδομάδα, καθώς το καλεντάρι περιλαμβάνει καταβολές συντάξεων, επιδομάτων και άλλων παροχών. Ενώ, σχέδιο για την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων ενεργοποιεί το Υπουργείο εργασίας δίνοντας σε όσους περιμένουν την σύνταξή τους το ποσό της Εθνικής Σύνταξης.

Από αύριο, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου και έως την Παρασκευή ο e-ΕΦΚΑ θα πληρώσει τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις μηνός Μαρτίου 2021 για όλα τα πρώην Ταμεία.

Όπως συμβαίνει όλους αυτούς τους μήνες οι συντάξεις θα πληρωθούν με βάση τον ΑΜΚΑ των δικαιούχων. Ειδικότερα:

 • Aπό το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9, θα καταβληθούν στις 23 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τρίτη.
 • Aπό το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8, θα καταβληθούν στις 24 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τετάρτη.
 • Aπό τους τ. ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, θα καταβληθούν στις 25 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Πέμπτη.
 • Aπό το Δημόσιο, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ, θα καταβληθούν στις 26 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή.

Συντάξεις Μαρτίου

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν και τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ σε χιλιάδες πολίτες. Πρόκειται για δικαιούχους μίας σειράς επιδομάτων και παροχών από τον ΟΠΕΚΑ, όπως το Επίδομα Γέννησης, το Επίδομα Ενοικίου και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ).

Ειδικά, την Παρασκευή θα πληρωθούν οι δικαιούχοι: Επιδόματος γέννησης, ενοικίου, Στεγαστικής Συνδρομής Ανασφάλιστων υπερηλίκων, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ), Προνοιακών, Διατροφικών και Αναπηρικών επιδομάτων, Επιδόματος Ομογενών και Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι στις αρχές Μαρτίου, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και η πληρωμή των επιστημόνων που δικαιούχων ειδική αποζημίωση ύψους 400 ευρώ.

Επιδόματα

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα myBusinessSupport και να έχουν τους ακόλουθους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ):

 • 6910: Νομικές Δραστηριότητες
 • 7111: Αρχιτέκτονες
 • 7112: Μηχανικοί και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών
 • 8621: Γενικά ιατρικά επαγγέλματα
 • 8622: Ειδικά ιατρικά επαγγέλματα
 • 8623: Οδοντιατρικά επαγγέλματα
 • 7500: Κτηνίατροι
 • 6920: Δραστηριότητες λογιστικής και παροχή φορολογικών συμβουλών
 • 7022: Δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για το άνοιγμα της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού Α21, η πρώτη δόση του οποίου αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους στις 31 Μαρτίου 2021.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share