Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Φεβρουαρίου

Παράταση μηχανισμού «ΣΥΝ-Εργασία» και για τον Μάρτιο

20 Φεβρουαρίου 2021 19:29
Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Φεβρουαρίου
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Επίδομα 534 ευρώ: Παρατείνονται μέχρι 31 Μαρτίου οι αναστολές σύμβασης των εργαζομένων σε κλειστές πληττόμενες από τον κορωνοϊό επιχειρήσεις και συνεπώς η καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ.

Έτσι, οι εργοδότες καλούνται υποχρεωτικά να προαναγγείλουν την αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους έως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021. Παράλληλα, μια σειρά από επιδόματα και παροχές καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού κατ’ αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, με βάση υπολογισμού το ποσό του επιδόματος των 534,00 ευρώ που αντιστοιχεί σε 28 ημέρες.

Συνεπώς, η ημερήσια αποζημίωση των εργαζομένων σε αναστολή τον Φεβρουάριο θα είναι αυξημένη από 17,8 ευρώ σε 19,07 ευρώ. Με το σύστημα της προαναγγελίας οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ θα γίνουν τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

Παράταση μηχανισμού «ΣΥΝ-Εργασία» και για τον Μάρτιο

Ο μηχανισμός «ΣΥΝ-Εργασία» παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου και εφαρμόζεται για εργαζόμενους που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης την 31 Ιανουαρίου 2021, με στόχο να μη μειωθούν οι θέσεις εργασίας και να ενισχυθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Επίδομα 400 ευρώ: Η ημερομηνία πληρωμής στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ

Επίδομα 400 ευρώ για επιστήμονες: Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής αίτησης για το επίδομα ύψους 400 ευρώ σε επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενους. Ενώ έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ ίση με το τελευταίο μηνιαίο επίδομα ανεργίας που έλαβαν, θα πάρουν εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού - επισιτιστικού κλάδου που επιδοτούνται (ν. 1545/1998).

Η πληρωμή για το ειδικό επίδομα θα πραγματοποιηθεί σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες που έχουν τους ακόλουθους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ):

  • 6910: Νομικές Δραστηριότητες
  • 7111: Αρχιτέκτονες
  • 7112: Μηχανικοί και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών
  • 8621: Γενικά ιατρικά επαγγέλματα
  • 8622: Ειδικά ιατρικά επαγγέλματα
  • 8623: Οδοντιατρικά επαγγέλματα
  • 7500: Κτηνίατροι
  • 6920: Δραστηριότητες λογιστικής και παροχή φορολογικών συμβουλών
  • 7022: Δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης

 Επίδομα 400 ευρώ για επιστήμονες

Για να γίνει αποδεκτή η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, θα πρέπει πρώτα οι δυνητικά δικαιούχοι να έχουν υποβάλει δήλωση για τα έσοδά τους κατά την περίοδο αναφοράς του 2020 στην πλατφόρμα myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Όπως έχει διευκρινίσει προσφάτως ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, το επίδομα 400 ευρώ θα καταβληθεί στους δικαιούχους μέσω του Οργανισμού, στις αρχές Μαρτίου.

Τα στοιχεία που δηλώνονται στις υπεύθυνες δηλώσεις διασταυρώνονται με τα διαθέσιμα στοιχεία στις πλατφόρμες της «ΕΡΓΑΝΗ», της ΑΑΔΕ και του e-ΕΦΚΑ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share