Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Επιδόματα ανεργίας ΟΑΕΔ: Πότε θα γίνει η πληρωμή για τις παρατάσεις - Όλες οι ημερομηνίες

Ποια βοηθήματα αφορά

11 Φεβρουαρίου 2021 14:37
Επιδόματα ανεργίας ΟΑΕΔ: Πότε θα γίνει η πληρωμή για τις παρατάσεις - Όλες οι ημερομηνίες
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Επιδόματα ανεργίας ΟΑΕΔ: Παράταση για δύο μήνες σε όλα τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ έχει ανακοινώσει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Ενώ, αλλαγές για τις αναστολές Φεβρουαρίου και το επίδομα των 534 ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται το μέτρο της αναστολής εργασίας και να δίνονται τα 534 ευρώ στους εργαζόμενους, με τον όρο να μην απολύονται οι εργαζόμενοι.

Όσον αφορά στο πώς δηλώνονται οι αναστολές, ο υπουργός διευκρίνισε πως στο σύστημα Εργάνη η διαδικασία είναι πλέον προαναγγελτική, ώστε να αποφεύγονται παραβατικές μεθοδεύσεις, και να στηριχθούν αυτοί που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Δείτε ολόκληρο το χρονοδιάγραμμα πληρωμής της παράτασης στα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ:

  • Έως τα τέλη Φεβρουαρίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Δεκεμβρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου 2021.
  • Έως τα τέλη Μαρτίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Ιανουαρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους θα λήξει η επιδότησή τους εντός του Φεβρουαρίου 2021.
  • Έως τα τέλη Απριλίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους θα λήξει η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Φεβρουαρίου.

Επιδόματα ανεργίας ΟΑΕΔ

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση.

Η παράταση αφορά σε όσους δικαιούχους έληξε ή θα λήξει εντός του Ιανουαρίου και δεν έχουν επωφεληθεί της παράτασης που είχε δοθεί τον προηγούμενο χρόνο.

Άνεργοι που έχουν ήδη λάβει δίμηνη παράταση λόγω του ότι το επίδομα ανεργίας έληξε το προηγούμενο έτος δεν δικαιούται να πάρουν άλλη δίμηνη παράταση.

Τα επιδόματα για όσους δικαιούχους έληξε ή θα λήξει εντός του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου 2021 που παίρνουν παράταση είναι η τακτική επιδότηση ανεργίας, το επίδομα μακροχρονίως ανέργων, το βοήθημα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων – ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ – τ. Ο.Α.Ε.Ε., τ. Ε. Τ.Α.Π. -Μ.Μ.Ε. και το βοήθημα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων – ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ – τ. ΕΤΑΑ (τ. Τομέας ΤΣΜΕΔΕ, τ. Τομέας ΤΣΑΥ, τ. Τομέας Ασφάλισης Νομικών).

Αναλυτικά τα ποσά

  • Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 798,5 ευρώ (έως 399, 25 ευρώ μηνιαίως).
  • Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share