Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέο πακέτο στήριξης θα ανακοινώσει ο Χρήστος Σταϊκούρας

Τι αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών

8 Φεβρουαρίου 2021 07:48
Νέο πακέτο στήριξης θα ανακοινώσει ο Χρήστος Σταϊκούρας

Στην εξειδίκευση των μέτρων στήριξης που εξήγγειλε την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός, θα προβεί σήμερα στις 9.00 ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και ενισχύσεις σε συγκεκριμένους κλάδους. Όπως δήλωσε χθες ο κ. Σταϊκούρας σε συνέντευξή του «τους επόμενους μήνες ο συνολικός λογαριασμός μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών θα ανέλθει στα 8, 5 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες τα προσθετά μετρά στήριξης θα διοχετεύονται στοχευμένα και υπό προϋποθέσεις. Δικαίωμα αναστολής συμβάσεων θα έχουν επιχειρήσεις με σημαντική μείωση εσόδων και όχι όσες έχουν ΚΑΔ πληττόμενου.

Επίσης, η επιδότηση δόσεων επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα 2» θα προϋποθέτει για να καταστεί κάποιος δικαιούχος να τεκμαίρεται ότι είναι πληττόμενος, αλλά αι βιώσιμος. Παράλληλα δείτε πότε θα καταβληθεί το επίδομα των 400 ευρώ στους δικαιούχους.

Νέο πακέτο στήριξης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σχετικά με την "Επιστρεπτέα προκαταβολή 5"

Αυτό σημαίνει ότι θα εξαιρούνται όσοι είχαν εγκαταλείψει την προσπάθεια εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών τους πριν ξεσπάσει η πανδημία. σε εταιρείες που είναι βιώσιμες και εξυπηρετούσαν τα δάνεια τους μέχρι την κρίση. H επιδότηση παγίων δαπανών θα αφορά στις επιχειρήσεις που θα έχουν φορτωθεί ζημιές μέσα στην πανδημία, οι οποίες μάλιστα θα συνδυάζονται με σημαντική μείωση τζίρου.

Τέλος, για τις επιστρεπτέες 6 και 7, θα επιδιωχθεί να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές για μακρύ χρονικό διάστημα (εστίαση, πολιτισμός, ψυχαγωγία, αθλητισμός). Σημειώνεται ότι στις αμέσως προσεχείς ημέρες θα καταβληθούν 250 εκατ. ευρώ από την «Επιστρεπτέα προκαταβολή 5», η οποία είχε βελτιωμένο αλγόριθμο.

Όσον αφορά στην απαλλαγή των επιχειρήσεων από την καταβολή ενοικίων για τον Μάρτιο, με τα σημερινά δεδομένα, το μέτρο επεκτείνεται στους κλειστούς κλάδους με κυβερνητική εντολή, οπότε περιλαμβάνει και άλλες κλειστές επιχειρήσεις πέραν της εστίασης. Οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θα λάβουν από το κράτος αφορολόγητη αποζημίωση στο 80%.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share