Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συντάξεις: Ξεκίνησαν οι πληρωμές - Πότε θα ολοκληρωθεί η καταβολή τους

Τι ισχύει για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις

27 Ιανουαρίου 2021 07:50
Συντάξεις: Ξεκίνησαν οι πληρωμές - Πότε θα ολοκληρωθεί η καταβολή τους

Συντάξεις: Με το 2021 να έχει ήδη ξεκινήσει αρκετοί συνταξιούχοι αναμένουν το πότε θα ξεκινήσει η πληρωμή τους για τον Φεβρουάριο. Επίσης από τον Μάρτιο τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα του παιδιού όπου αναμένεται τον ίδιο μήνα να δοθεί η πρώτη δόση.

Συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων και ειδικά των κύριων και επικουρικών για αρκετούς συνταξιούχους.

Ξεκίνησαν οι πληρωμές για τις συντάξεις Φεβρουαρίου.

Συντάξεις: Η ημερομηνία πληρωμής τους

Ειδικότερα από τις 25 Ιανουαρίου 2021 έως τις 28 του ίδιου μήνα οι δικαιούχοι θα λάβουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία.

Oι ημερομηνίες καταβολής τους

Το ΙΚΑ καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2021:

  • Δευτέρα 25 Ιανουαρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)
  • Τρίτη 26 Ιανουαρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

Στις 28 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τον Δεκέμβριο - Πότε γίνονται οι πληρωμές

ΕΦΚΑ: Αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι θα γίνει με τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών του Δεκεμβρίου 2020, για αυτό και "βγήκε" ανακοίνωση που δίνει μία απάντηση σε όλο αυτό. Επίσης δείτε πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα του παιδιού και πότε αναμένεται να γίνουν οι πληρωμές.

Συγκεκριμένα αναρτήθηκαν στο e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών που αναφέρουν πότε θα γίνει η πληρωμή του αλλά και ποιους αφορά.

Αναρτήθηκαν για τον Δεκέμβριο τα ειδοποιητήρια.

ΕΦΚΑ: Η καταληκτική ημερομηνία πληρωμών

Ειδικότερα αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του Δεκεμβρίου 2020. Τα ειδοποιητήρια αφορούν ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο ΔΣ του e-ΕΦΚΑ, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, θα μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής για την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share