Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις χωριστές δηλώσεις των συζύγων

Μέχρι πότε είναι η προθεσμία

12 Ιανουαρίου 2021 16:20
ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις χωριστές δηλώσεις των συζύγων
Από Βασίλης Κατσιαούνης

ΑΑΔΕ: Ανακοινώθηκε από την ΑΑΔΕ ότι τέθηκε σε εφαρμογή η πλατφόρμα για όσους έγγαμους φορολογούμενους θέλουν να υποβάλλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις. Επίσης δείτε τις εννέα πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Ανακοινώθηκε ότι μπαίνει σε εφαρμογή η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τους συζύγους.

ΑΑΔΕ: Μέχρι πότε θα είναι η προθεσμία για τις δηλώσεις

Ειδικότερα, προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου έχουν οι έγγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι θέλουν φέτος να υποβάλλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις για να το δηλώσουν στο Taxisnet. Όσοι υπέβαλαν το 2020 ξεχωριστά τη φορολογική τους δήλωσης και θέλουν και το 2021 να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους ξεχωριστά θα πρέπει να ξανα-υποβάλλουν σχετική αίτηση στην ΑΑΔΕ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είτε οι δηλώσεις υποβληθούν από κοινού, είτε χωριστά, τα εκκαθαριστικά που θα εκδοθούν και φέτος θα είναι δύο ένα για τον κάθε σύζυγο. Μετά την προθεσμία αυτή δεν είναι δυνατή η ανάκληση της επιλογής υποβολής χωριστής δήλωσης. Η γνωστοποίηση της υποβολής χωριστών δηλώσεων γίνεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στον διαδικτυακό τόπο www.aade.gr με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Επίδομα 534 ευρώ: Πληρώνονται οι δικαιούχοι τις αναστολές Δεκεμβρίου!

Επίδομα 534 ευρώ: Αύριο Τρίτη 12 Ιανουαρίου του 2021 θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων - δικαιούχων του ιδιωτικού τομέα, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή τον Δεκέμβριο, το επίδομα των 534 ευρώ. Ενώ, σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου είναι η τελευταία ημέρα που οι δικαιούχοι μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα MyΘέρμανση, προκειμένου να λάβουν το επίδομα θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο.

Η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή σύβασης τον Δεκέμβριο, είτε εργάζονται σε κλειστές με κρατική εντολή είτε σε πληττόμενες επιχειρήσεις, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021.

Ήδη το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως αύριο θα πιστωθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή τον Δεκέμβριο του 2020.

Επίδομα 534 ευρώ

Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 325,7 εκ. ευρώ και αφορά 645.054 δικαιούχους, σε 168.199 επιχειρήσεις. Πληρώνονται μαζί εργαζόμενοι κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων την αποζημίωση ειδικού σκοπού με βάση τα 534 ευρώ. Για κάθε ημέρα αναστολής η αποζημίωση φτάνει στα 17,8 ευρώ.

Εκκρεμεί η πληρωμή του τελευταίου τμήματος του Δώρου Χριστουγέννων για τους 645.054 εργαζόμενους, η οποία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως τα τέλη του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας έδωσε δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας για την υποβολή δηλώσεων αναστολών από εργοδότες και εργαζόμενους στο σύστημα "Εργάνη" για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Μπορούν να υποβληθούν αρχικές δηλώσεις μόνο για εργαζόμενους, για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση καθώς και ορθές επαναλήψεις μόνο για αύξηση του χρόνου αναστολής.

Για τον Οκτώβριο, η σχετική προθεσμία εκπνέει σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, για τον Νοέμβριο η προθεσμία αφορά στην περίοδο 12/1/2021-14/1/2021. Για τον Δεκέμβριο του 2020, οι ανωτέρω δηλώσεις αναστολής συμβάσεων μπορούν να υποβληθούν από 15/1/2021 έως 18/1/2021

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share