Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αύξηση μισθών στον ιδιωτικό τομέα - Πόσα θα πάρετε (Video)

Ανάσα για την τσέπη σας!

9 Ιανουαρίου 2021 15:43
Αύξηση μισθών στον ιδιωτικό τομέα - Πόσα θα πάρετε (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αύξηση μισθού: Είναι γεγονός πως αυτή τη νέα χρονιά, ξεκίνησε με μειώσεις κρατήσεων, οι οποίες πρακτικά σημαίνουν αύξηση μισθών, με περισσότερα λεφτά στην τσέπη των εργαζομένων, στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, 6+1 προγράμματα απασχόλησης για συνολικά 38.600 θέσεις εργασίας υλοποιεί αυτό το διάστημα ο ΟΑΕΔ, με ποσοστά επιχορήγησης 60-100% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών

Aυξήσεις θα δουν στους μισθούς τους οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα λόγω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης. Αυτό σημαίνει ότι οι κρατήσεις που γίνονταν, θα πάνε στους μισθούς των εργαζομένων. Παράλληλα, αναμένεται να μειωθούν και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Το ποσό που μπορεί να κερδίσει ο μισθωτός του ιδιωτικού τομέα από 1η Ιανουαρίου του 2021, ξεκινά από τα 8 ευρώ κάθε μήνα για τον κατώτατο μισθό, με το ποσό να αυξάνεται ανάλογα με τον μισθό που λαμβάνει ο κάθε εργαζόμενος. Τα οφέλη από την νέα ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών απολαμβάνουν και οι εργοδότες, καθώς για ένα μισθό της τάξης των 650 ευρώ, θα έχει όφελος 12 ευρώ.

Επίδομα 400 ευρώ σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες - Ποιοι είναι δικαιούχοι & ποιες οι προϋποθέσεις (Video)

Επίδομα 400 ευρώ: Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για να δοθούν 50 εκατομμύρια ευρώ σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. Παράλληλα, η αντίστροφη μέτρηση για τον πέμπτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής έχει ξεκινήσει με πολλούς να αναμένουν πότε θα ξεκινήσουν οι πρώτες πληρωμές

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο OPEN, πρόκειται για κατηγορίες εργαζομένων, που είναι από τις… παραμελημένες των κορωνο-βοηθημάτων, καθώς έχουν λάβει μόνο ένα επίδομα της τάξης των 400 ευρώ από την αρχή της πανδημίας.

Δικαιούχοι, λοιπόν, είναι γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι, κτηνίατροι, οικονομολόγοι, λογιστές. Για να λάβουν το επίδομα 400 ευρώ, θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με τα εισοδήματα Απρίλη-Δεκέμβρη 2020. Κι αυτό, γιατί δεν μπορούν να αντληθούν τα στοιχεία τους από το Taxis μιας και δεν έχουν γίνει οι δηλώσεις του 2020.

Όπως επισήμαναν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN, θα παίξει μεγάλο ρόλο, στο αν θα το λάβουν όλοι ή αν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια. Το δεύτερο σενάριο θα τεθεί σε εφαρμογή αν υπερκαλυφθεί το ποσό των 50 εκατ. ευρώ από τους αιτούντες το επίδομα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share