Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Μέχρι πότε θα είναι οι αιτήσεις για την νέα ενίσχυση

Τι ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών

8 Ιανουαρίου 2021 07:28
Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Μέχρι πότε θα είναι οι αιτήσεις για την νέα ενίσχυση
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Με τη νέα χρονιά να έχει εισέλθει αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι θα γίνει με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ενώ ο Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε την 6η κατά σειρά μέσα από συνέντευξη του.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών, συνεπές με τα χρονοδιαγράμματα που το ίδιο έθεσε, ενεργοποιεί την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Αναλυτικά τι έχει ανακοινωθεί για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις

Ειδικότερα από την Τρίτη 5/1/2021, οι δικαιούχοι του 5ου κύκλου του επιτυχημένου χρηματοδοτικού σχήματος μπορούν να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμαmyBusinessSupport” (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της ενίσχυσης.

Το συνολικό ύψος της διαθέσιμης χρηματοδοτικής ενίσχυσης προβλέπεται να ανέλθει στα 1,5 δισ. ευρώ. Έτσι, η συνολική απευθείας στήριξη του Κράτους προς τις επιχειρήσεις, και ιδίως τις μικρές και μικρομεσαίες, μέσω των πέντε κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θα φθάσει τα 7 δισ. ευρώ.

Οι κατηγορίες των δικαιούχων ορίζονται στην Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΓΔΟΥ 1/4-1-2021), η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 7/Β/4-1-2021), σχετικά με τη «Διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τους μήνες Σεπτέμβριο ως και Δεκέμβριο 2020».

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όπως και στον προηγούμενο κύκλο, το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο. Προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και την 30ή/6/2021.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport (www.aade.gr/mybusinesssupport) έως την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021.

Με επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής αιτημάτων, θα προσδιοριστούν ο τρόπος υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης και άλλα σχετικά ζητήματα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share