Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αναστολές Δεκεμβρίου: Πότε θα λάβουν το επίδομα 534 ευρώ και το δώρο Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι (Video)

Οι ημερομηνίες «κλειδιά»

7 Ιανουαρίου 2021 16:01
Αναστολές Δεκεμβρίου: Πότε θα λάβουν το επίδομα 534 ευρώ και το δώρο Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αναστολές Δεκεμβρίου: Οι εργαζόμενοι που ήταν σε καθεστώς αναστολής εργασίας για τον μήνα Δεκέμβριο δικαιούνται το επίδομα των 534 ευρώ, αλλά και θα λάβουν το δώρο Χριστουγέννων που τους αναλογεί.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη ενημέρωσε πως η πληρωμή στους δικαιούχους του επιδόματος ειδικού σκοπού αναμένεται να αρχίσει στις 12 Ιανουαρίου.

Πριν ξεκινήσουν οι πληρωμές, θα πρέπει να γίνουν πρώτα οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις των στοιχείων. Παράλληλα, το διάστημα από τις 22 Ιανουαρίου 2021 έως τις 28 του ίδιου μήνα πρόκειται να λάβουν οι δικαιούχοι τις κύριες και επικουρικές συντάξεις του Φεβρουαρίου

Οι εργαζόμενοι, σημειώνεται, δικαιούνται 17,8 ευρώ για κάθε μέρα που δεν εργάστηκαν, με το μέγιστο ποσό να φτάνει στα 534 ευρώ για όσους δεν εργάστηκαν ούτε μία ημέρα τον περασμένο μήνα.

Πότε πληρώνεται το δώρο Χριστουγέννων

Όσον αφορά στο δώρο Χριστουγέννων, οι μισθωτοί θα λάβουν το δεύτερο τμήμα του δώρου εντός του τρέχοντος μηνός.

Θα λάβουν, συγκεκριμένα, την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου. Η αναλογία έως και τις 30 Νοεμβρίου καταβλήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου.

Επίδομα 400 ευρώ σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες - Ποιοι είναι δικαιούχοι & ποιες οι προϋποθέσεις (Video)

Επίδομα 400 ευρώ: Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για να δοθούν 50 εκατομμύρια ευρώ σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. Παράλληλα, η αντίστροφη μέτρηση για τον πέμπτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής έχει ξεκινήσει με πολλούς να αναμένουν πότε θα ξεκινήσουν οι πρώτες πληρωμές

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο OPEN, πρόκειται για κατηγορίες εργαζομένων, που είναι από τις… παραμελημένες των κορωνο-βοηθημάτων, καθώς έχουν λάβει μόνο ένα επίδομα της τάξης των 400 ευρώ από την αρχή της πανδημίας.

Δικαιούχοι, λοιπόν, είναι γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι, κτηνίατροι, οικονομολόγοι, λογιστές. Για να λάβουν το επίδομα 400 ευρώ, θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με τα εισοδήματα Απρίλη-Δεκέμβρη 2020. Κι αυτό, γιατί δεν μπορούν να αντληθούν τα στοιχεία τους από το Taxis μιας και δεν έχουν γίνει οι δηλώσεις του 2020.

Όπως επισήμαναν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN, θα παίξει μεγάλο ρόλο, στο αν θα το λάβουν όλοι ή αν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια. Το δεύτερο σενάριο θα τεθεί σε εφαρμογή αν υπερκαλυφθεί το ποσό των 50 εκατ. ευρώ από τους αιτούντες το επίδομα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share