Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

120 δόσεις: Μέχρι πότε μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι φορολογούμενοι

Τι ισχύει για τις 100 δόσεις

30 Δεκεμβρίου 2020 08:44
120 δόσεις: Μέχρι πότε μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι φορολογούμενοι
Από Βασίλης Κατσιαούνης

120 δόσεις: Όταν ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού αρκετοί δικαιούχοι έχασαν την ευκαιρία για να υποβάλλουν αιτήσεις για τις 100 και 120 δόσεις όμως αυτό θα αλλάξει διότι θα τους δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία. Επίσης δείτε πόσοι άνεργοι έλαβαν το επίδομα των 400 ευρώ.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου κλείνει η ηλεκτρονική πύλη της ΑΑΔΕ όπου δίνεται η δεύτερη ευκαιρία στους οφειλέτες που πλήττονται από την πανδημία να καταφέρουν να κερδίσουν τις ρυθμίσεις που "έχασαν" λόγω της κατάστασης που επικρατούσε από τον Μάρτιο.

Αρκετοί οφειλέτες θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν αίτηση για τις 120 δόσεις.

120 δόσεις: Πως θα γίνει η υποβολή αιτήσεων

Ειδικότερα για να επανενταχθούν οι φορολογούμενοι στις παλιές ρυθμίσεις θα πρέπει μέχρι αύριο να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα mybusinessSupport της ΑΑΔΕ αφού προηγουμένως έχουν ρυθμίσει τυχόν άλλες ληξιπρόθεσμες οφειλές και να πληρώσουν τη δόση του Δεκεμβρίου μέσω web banking.

Οι δόσεις που έμειναν απλήρωτες από τον Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία έως και τον Νοέμβριο θα προστεθούν στο τέλος του προγράμματος της ρύθμισης ως υπεράριθμες.

Στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ εμφανίζονται οι ρυθμίσεις που χάθηκαν κατά την περίοδο Μαρτίου – Νοεμβρίου 2020. Οι οφειλέτες μπορούν να επιλέξουν τις ρυθμίσεις για τις οποίες επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση επανένταξης στην οποία θα πρέπει να δηλώσουν ότι:

  • είναι πληγέντες από την πανδημία, ήτοι ότι έχει χορηγηθεί παράταση και αναστολή είσπραξης για τις οφειλές τους στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού και
  • ότι απώλεσαν ρύθμιση του Ν. 4321/2015 ή/και του Ν. 4611/2019 εντός του χρονικού διαστήματος Μαρτίου έως και Νοεμβρίου 2020, και
  • έχουν υποβάλει όλες τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Μέχρι την Πέμπτη θα έχουν την ευκαιρία αρκετοί οφειλέτες να υποβάλλουν αίτηση για τις 120 δόσεις.

Για την επανένταξη στη ρύθμιση, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, ελέγχεται:

  • αν έχει γίνει εξόφληση των δόσεων της προϋπάρχουσας ρύθμισης ως εξής: μέχρι και τον Δεκέμβριο 2019 για τη ρύθμιση του Ν. 4321/2015 και μέχρι και τον Ιανουάριο 2020 για τη ρύθμιση του Ν. 4611/2019 και
  • αν έχει γίνει εξόφληση ή ρύθμιση των νέων οφειλών, εκτός από αυτές που τελούν σε αναστολή είσπραξης βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης.

Προϋπόθεση για την επανένταξη αποτελεί η εμπρόθεσμη καταβολή της δόσης του Δεκεμβρίου 2020 μέσω web banking ή σε τράπεζα μόνο εάν δεν είναι δυνατή η καταβολή μέσω web banking.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share