Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του έτους

Δείτε αναλυτικά

28 Δεκεμβρίου 2020 07:01
ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του έτους

ΟΠΕΚΑ - Επιδόματα: Με τις γιορτές να είναι ήδη εδώ αλλά και να τελειώνει σιγά σιγά το 2020 αρκετοί αναρωτιούνται ακόμη τι θα γίνει με τα επιδόματα τους και πότε θα καταβληθούν. Επίσης δείτε τι θα γίνει με τις συντάξεις και σε πόσες δόσεις αναμένεται να δοθούν.

Συγκεκριμένα στις 31 Δεκεμβρίου 2020, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως είθισται, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα καταβάλει επιδόματα.

ΟΠΕΚΑ: Αυτά είναι τα επιδόματα που θα καταβληθούν μέχρι τέλος του έτους

  • Επίδομα παιδιού (Α21, πρόκειται για την έκτη και τελευταία δόση του επιδόματος για το 2020)
  • Επίδομα γέννησης
  • Επίδομα στέγασης
  • Επίδομα στεγαστικής συνδρομής ανασφάλιστων υπερηλίκων
  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης στην προσπάθεια στήριξης των ασθενέστερων συμπολιτών μας, το συγκεκριμένο επίδομα για το μήνα Δεκέμβριο του 2020 θα δοθεί στους δικαιούχους εις διπλούν.

  • Προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα
  • Επίδομα ομογενών
  • Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων
  • Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982
  • Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για τα έτη 2019 και 2020
  • Συνεισφορά Δημοσίου του ν. 4605/2019
  • Συνεισφορά δημοσίου για δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κορωνοϊού Ν. 4714/2020 (Πρόγραμμα Γέφυρα).

Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι κινδυνεύουν να το «χάσουν» (Video)

Επίδομα 400 ευρώ: Λήγει σήμερα, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59 η προθεσμία υποβολής στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση στήριξη του εργατικού δυναμικού. Παράλληλα, νέο επίδομα 2.520 ευρώ σε 10.000 ανέργους ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Έως τώρα, 94.000 (72%) από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους έχουν υποβάλλει ΙΒΑΝ. 36.000 δικαιούχοι δεν έχουν δηλώσει ακόμα το IBAN. Εάν οι δικαιούχοι δεν υποβάλλουν ΙΒΑΝ μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, τα 400 ευρώ δεν θα καταβληθούν.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι μέσω gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση:https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 25 Νοέμβριου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share