Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δώρο Χριστουγέννων: Σήμερα πληρώνεται στους δικαιούχους του «Συν-εργασία»

Ανάσα!

22 Δεκεμβρίου 2020 13:58
Δώρο Χριστουγέννων: Σήμερα πληρώνεται στους δικαιούχους του «Συν-εργασία»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σήμερα καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων του Μηχανισμού «ΣΥΝ-εργασία» σε 66.071 δικαιούχους και ο μισθός Νοεμβρίου σε 27.466 δικαιούχους, ενώ «βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες κατά των εργοδοτών που το παίρνουν πίσω.

Συγκεκριμένα, στην πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων ύψους 6,16 εκατ. ευρώ στους 66.071 δικαιούχους του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» προχωρά σήμερα το απόγευμα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μαζί με το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθούν σε όλους τους εργαζόμενους ενταγμένους στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για το μήνα Νοέμβριο τα ποσά, ύψους 5.818.529,8 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 27.466 δικαιούχους.

Τέλος, θα πληρωθούν εμβόλιμα από σήμερα το βράδυ και 743 δικαιούχοι του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για το μήνα Οκτώβριο με ποσό που φτάνει τις 190.438,87 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας με έκτακτη διάταξη, που ενσωματώθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, έθεσε ως ανώτατο όριο επιδότησης μισθού μέσα στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» τα 6.500 ευρώ. Συνεπώς, όλες οι σημερινές πληρωμές θα πραγματοποιηθούν με πλαφόν το παραπάνω ποσό.

Αύξηση μισθών - Ποιοι οι κερδισμένοι (Video)

Αυξάνεται ο μισθός σε 650.000 εργαζομένους μερικής απασχόλησης τόνισε ο σύμβουλος Εργασιακών Θεμάτων, Βασίλης Πρασσάς, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA». Ενώ, απαντήσεις για το θέμα που έχει προκύψει με το έκτακτο επίδομα στους ελεύθερους επαγγελματίες, έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Πρασσά, από πέρυσι, ξεκίνησε μια διαδικασία μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ και φέτος το καλοκαίρι μειώθηκαν περεταίρω οι ασφαλιστικές εισφορές.

«Και ενώ οι διατάξεις φωτογράφιζαν ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αφορά την πλήρη απασχόληση, αφορά και περίπου 650.000 μερικής απασχόλησης» εξήγησε.

Έτσι, με την μείωση κατά 3% των ασφαλιστικών εισφορών, αυξάνονται οι καθαρές αποδοχές των εργαζομένων της μερικής απασχόλησης, από 5 έως 10 ευρώ μηνιαίως.

Όπως ανέφερε ο ειδικός, από την μείωση των εργοδοτικών εισφορών επωφελείται και ο εργοδότης.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share