Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Εξοικονομώ - Αυτονομώ": Πότε προκηρύσσεται το επόμενο πρόγραμμα

16 Δεκεμβρίου 2020 16:00

Αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ - Αυτονομώ" όπου σε αρκετές περιοχές δεν τα κατάφεραν όλοι διότι δεν έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις τους με αποτέλεσμα ο Κωστής Χατζηδάκης να αναφέρει για την επόμενη προκήρυξη. Επίσης εξαντλήθηκαν τα κονδύλια στην Αττική για το πρόγραμμα με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 17.000.

Συγκεκριμένα συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Παράλληλα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης γνωστοποίησε ότι το επόμενο πρόγραμμα θα προκηρυχθεί εντός του α' εξαμήνου του 2021 με προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

Οι δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη

«Για το νέο "Εξοικονομώ-Αυτονομώ" εκδηλώνεται ενδιαφέρον που δεν έχει προηγούμενο. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι καλύπτεται περίπου το 50% αυτών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι ένα αντίστοιχο πρόγραμμα θα προκηρύσσεται κάθε χρόνο όλα τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, σήμερα ανακοινώνουμε ότι το επόμενο πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ και θα προκηρυχθεί οπωσδήποτε εντός του α' εξαμήνου του 2021».

Οι αιτήσεις σε Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έκλεισε στις 10:40. Υποβλήθηκαν 4.209 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 1.382, δεσμεύοντας 29,4 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται γύρω στα 21.250 ευρώ.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η πλατφόρμα έκλεισε στις 10:48. Υποβλήθηκαν 4.729 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.002, δεσμεύοντας τα 44,8 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 22.400 ευρώ.

Το υπουργείο συνιστά στους μηχανικούς να μην σπεύδουν τελευταία στιγμή να εκδώσουν ή να τροποποιήσουν ήδη υφιστάμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, για να διασφαλιστεί η ταχεία ανταπόκριση του συστήματος του Building Cert.

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share