Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΣΟΚ για 24.000 ευρώ Έλληνες μπροστά από τα ΑΤΜ - Μεγάλη προσοχή, μπορεί να την πάτησες κι εσύ!

Θρίλερ μπροστά από τα ΑΤΜ

13 Δεκεμβρίου 2020 10:56
ΣΟΚ για 24.000 ευρώ Έλληνες μπροστά από τα ΑΤΜ - Μεγάλη προσοχή, μπορεί να την πάτησες κι εσύ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, έγινε η καταβολή για το επίδομα των 800 ευρώ (αποζημίωση ειδικού σκοπού) σε 445.500 δικαιούχους - εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων με εντολή δημόσιας αρχής, καθώς και των πληττόμενων.

Οι λόγοι, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open TV, είναι τρεις:

  1. Διατραπεζικές συναλλαγές: Τα χρήματα μπορεί να φανούν ακόμα και μια ημέρα μετά λόγω των τραπεζικών συστημάτων
  2. Λάθη στις δηλώσεις: Παραλείψεις και λάθη στις δηλώσεις αναστολής συμβάσεων στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», είτε από εργαζόμενο, είτε από εργοδότη
  3. Ενεργή δεύτερη απασχόληση: Το σύστημα «διαβάζει» τη δήλωση αναστολής, αλλά και ενεργή απασχόληση σε άλλο εργοδότη

Στην τελευταία περίπτωση, η ΕΡΓΑΝΗ θα πρέπει να υπολογίσει αν στον εργοδότη που έχει θέσει σε αναστολή τη σύμβαση εργασίας είναι το 50% και άνω των ωρών εργασίας του εργαζόμενου. Σε αυτή την περίπτωση θα δικαιούται το επίδομα και θα καταβληθεί σε επόμενες πληρωμές. Στις περιπτώσεις λαθών, είτε μη δήλωσης IBAN είτε λάθος στοιχείων, θα πρέπει οι εργαζόμενοι να μπουν στο σύστημα και να ελέγξουν αν όλα είναι σωστά και να κάνουν διορθώσεις. Ομοίως και οι εργοδότες σε περίπτωση λάθους από δικής τους πλευράς.

Σε κάθε περίπτωση, την Παρασκευή 23.866 εργαζόμενοι που έχουν βγει σε αναστολή, περίμεναν να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους αλλά δεν τα είδαν και καλούνται να ελέγξουν αν όλα έγιναν σωστά.

Πάντως, το συνολικό ποσό καταβλήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 251.668 εκατ. ευρώ και αφορά σε 445.365 δικαιούχους, ενώ με την καταβολή αυτή το συνολικό ποσό για τις αναστολές Νοεμβρίου ανέρχεται σε 439.975 εκατ. ευρώ και αφορά σε 674.871 εργαζόμενους. Στις παραπάνω πληρωμές συμπεριλαμβάνονται και 14.736 περιπτώσεις υποβολών, που αφορούν ορθές επαναλήψεις δηλώσεων εργοδοτών (επανυποβολές δηλώσεων, διορθώσεις και συμπληρωματικές δηλώσεις).

Τέλος, επανεξετάζεται το καθεστώς 9.602 εργαζομένων που εμφανίζονται στο σύστημα με πολλαπλή πλήρη απασχόληση, προκειμένου να ελεγχθεί εάν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης.

Πληρωμές: Αναλυτικά όλα όσα δήλωσαν οι ειδικοί

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share