Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επιδότηση έως 5.000 ευρώ: Ποιοι μπορούν να την πάρουν

Ανάσα!

9 Δεκεμβρίου 2020 08:22
Επιδότηση έως 5.000 ευρώ: Ποιοι μπορούν να την πάρουν
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Νέο πρόγραμμα επιδότησης έως 5.000 ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, το οποίο θα επιδοτεί τη δημιουργία e-shop για τα καταστήματα λιανικής πώλησης, αναμένεται στο τέλος της χρονιάς με προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ.

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του σήμερα, σε ραδιοφωνική εκπομπή στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης. Παράλληλα, ανακοινώθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ ΑΕ) η πρόσκληση δράσης για την «Αγορά και Εγκατάσταση Ηλεκτρονικών Συσκευών Διαβίβασης Δεδομένων (ΣΔΕ-VMS) ERS-AIS», η οποία αφορά τον εκσυγχρονισμό αλιέων και αλιευτικών σκαφών με επιδοτήσεις.

Το πρόγραμμα, όπως εξήγησε ο υφυπουργός θα χρηματοδοτεί 100% τη δαπάνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο, καθώς οι υπηρεσίες καλύπτονται από υφιστάμενη δράση.

Ο ίδιος υπενθύμισε, σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες, ότι πρόκειται για τη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», στην οποία μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021.

Με το νέο πρόγραμμα, το μέγιστο ποσό επιχορήγησης μιας λιανεμπορικής επιχείρησης, για όλη τη δαπάνη θα φτάνει μέχρι τα 5.000 ευρώ και το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί γι’ αυτή τη δράση θα είναι 80 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα να αυξηθεί μελλοντικά.

ΔΕΗ: Σενάρια αύξησης τιμολογίων - Ξεδιαλύνει το τοπίο ο Κωστής Χατζηδάκης (Video)

Η ΔΕΗ δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει αύξηση των τιμολογίων ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τα σενάρια αύξησης των τιμολογίων ΔΕΗ. Παράλληλα, δείτε τι αλλάζει στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ.

Όπως ο ίδιος σημείωσε η ΔΕΗ ανταποκρινόμενη στην κοινωνική πίεση έχει εκδώσει 2 κοινωνικά πακέτα. «Δεν θα αφήσουμε καθόλου να ξεφύγουν τα πράγματα στην ενέργεια» τόνισε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για την νέα παράταση του απαγορευτικού έως τις 7 Ιανουαρίου υπογράμμισε πως με βάση τις συστάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα που είναι κατάλληλα για την προστασία της δημόσιας υγείας ενώ δήλωσε πως θα κάνει και ο ίδιος το εμβόλιο κατά του κορωνοιού.

Παράλληλα ανέφερε πως τέλος της εβδομάδας ανοίγει και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο "Εξοικονομώ - Αυτονομώ", που έχει στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα, τη μείωση των εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και την επίτευξη καθαρότερου περιβάλλοντος.

Με την απόφαση, που υπογράφουν ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης θεσπίζεται ο Οδηγός του Προγράμματος που περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις υπαγωγής, τον προϋπολογισμό, τη διαδικασία κλπ.

Το χρονοδιάγραμμα υποβολής των αιτήσεων όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ανά Περιφέρεια έχει ως εξής:

  • Θεσσαλίας: 20.01.2021
  • Ηπείρου και Ιονίων Νήσων 11.12.2020
  • Αττικής 14.12.2020
  • Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου 16.12.2020
  • Δυτικής Ελλάδας 18.12.2020
  • Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου 21.12.2020
  • Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 11.01.2021
  • Δυτικής Μακεδονίας 13.01.2021
  • Κεντρικής Μακεδονίας 15.01.2021
  • Πολυκατοικίες 18.01.2021 σε όλη την επικράτεια.
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share