Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σεισμός στα ΑΤΜ της χώρας: Η είδηση που θα σας εξοργίσει!

Σας αφορά!

1 Δεκεμβρίου 2020 07:33
Σεισμός στα ΑΤΜ της χώρας: Η είδηση που θα σας εξοργίσει!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χρεώσεις φωτιά στα ΑΤΜ: Μετά τις 20 Δεκεμβρίου, θα υπάρξουν επιπρόσθετες χρεώσεις. Οι χρεώσεις αφορούν όσους κάνουν ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ άλλων τραπεζών.

Θα υπάρξει καθολική εφαρμογή της νομοθεσίας που ισχύει από το καλοκαίρι του 2018. Η διάταξη αυτή αφορά την χρήση ελληνικών ΑΤΜ, από πελάτες τραπεζών του εξωτερικού.

Η αύξηση φτάνει το 100%. Η κάθε ανάληψη που θα γίνεται από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, σε σχέση με την τράπεζα από την οποία εκδόθηκε η κάρτα ανάληψης, θα χρεώνει τον πελάτη με προμήθεια από 2 έως 3 ευρώ.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Μεγάλη απάτη σε ΑΤΜ: Πάτησε να κάνει ανάληψη 600 ευρώ και έγινε το... απίστευτο!

Χρεώσεις φωτιά στα ΑΤΜ: Στην Μεγάλη Βρετανία συμβαίνει ήδη

Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει η χρέωση για ανάληψη μετρητών στη Μεγάλη Βρετανία. Κύρια αιτία είναι το κόστος των ΑΤΜ. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τράπεζες προσανατολίζονται στο να χρεώνουν τους πελάτες τους γενικά για την ανάληψη μετρητών.

Η εγκατάσταση, η λειτουργία, η συντήρηση και ο ανεφοδιασμός χρημάτων, αυξάνουν το κόστος διαχείρισης των ΑΤΜ. Το τελευταίο διάστημα είναι συχνές οι “ανατινάξεις” ΑΤΜ, όχι μόνο για να τα αδειάσουν από τα μετρητά, αλλά και για λόγους δολιοφθοράς.

Η συζήτηση για την χρέωση των αναλήψεων έχει ήδη ξεκινήσει και απασχολεί έντονα τις αρμόδιες αρχές της ΕΕ. Οι κυβερνήσεις πιέζουν στο να υπάρχουν ΑΤΜ παντού για τη διευκόλυνση των καταναλωτών. Από την άλλη όμως οι τραπεζίτες παρουσιάζουν τους λόγους για τους οποίους, η ύπαρξη κάτι τέτοιου με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, είναι ασύμφορο.

Τέλος εποχής για τα ΑΤΜ: Δεν θα κατεβάζουμε χρήματα με κάρτα αλλά...

ATM: Όσο η τεχνολογία αναπτύσσεται τόσο φαίνεται πως θα βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σε καθημερινά μικροπροβλήματα. Ένα από αυτά είναι να ξεχάσετε το PIN σας .

Διαβάστε παρακάτω όσα ανέφερε ο διευθυντής τράπεζας:
«Το πλέον θετικό της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου είναι ότι δεν θα χρειάζεται να έχεις πάνω σου κάρτες για μικροκαταθέσεις ή μικροαναλήψεις», λέει ο Σου Γιανρού, διευθυντής του καταστήματος της Αγροτικής στη Τζινάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαντόνγκ στην ανατολική Κίνα. Εκτός από την Αγροτική και άλλες μεγάλες τράπεζες στην Κίνα έχουν εισάγει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στα αυτόματα ταμειακά μηχανήματα (ATM).

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Άνδρας πήγε στο ΑΤΜ να σηκώσει χρήματα – Μετά τον έψαχναν επειδή…

«Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιέσετε το κουμπί αναγνώρισης προσώπου, να σκανάρετε το πρόσωπο σας στην κάμερα, να εισάγεται τον αριθμό τηλεφώνου ή τον αριθμό ταυτότητά σας και στη συνέχεια, να πληκτρολογήσετε το ποσό της συναλλαγής και τον κωδικό πρόσβασης» εξηγεί ο Τζανγκ Μπαοτζίνγκ, διευθύνων σύμβουλος της Αγροτικής Τράπεζας.

Ο Τζανγκ εκτιμά ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να εξαλείψει τον κίνδυνο αντιγραφής των τραπεζικών καρτών και παράλληλα να μειώσει την πιθανότητα να κρατήσει το μηχάνημα την κάρτα.

Το προσωπικό του τεχνολογικού τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας υποστηρίζει ότι το σύστημα αναγνώρισης προσώπου είναι ασφαλές επειδή απαιτεί να εισάγεις τον αριθμό ταυτότητας ή τον αριθμό τηλεφώνου, καθώς και κωδικούς πρόσβασης. Επίσης, οι φωτογραφίες των πελατών θα συγκρίνονται με εκείνες του δημόσιου συστήματος ασφαλείας. Επιπλέον οι υπέρυθρες κάμερες μειώνουν τον κίνδυνο παράνομων συναλλαγών.

Η Αγροτική Τράπεζα (ABC) δεν είναι η πρώτη τράπεζα στην Κίνα που εισάγει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Το 2015 η China Merchants Bank ξεκίνησε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή στη νότια μητρόπολη Σεντζέν, ενώ το 2016 επέκτεινε τη νέα υπηρεσία σε περίπου 1.000 ΑΤΜ σε 106 πόλεις. Ωστόσο, η τεχνολογία αυτή έχει και την αρνητική της πλευρά, όπως το υψηλό κόστος συντήρησης και όχι μόνο.

«Πολλοί ηλικιωμένοι πολίτες ίσως δυσκολευτούν να εμπιστευτούν ή να συνηθίσουν αυτό το σύστημα ανάληψης χρημάτων» υποστηρίζει ο Γιάνγκ Γκαν από το Ινστιτούτο Έρευνας Smart City στην νοτιοδυτική επαρχία Γκουιτζόου. Εκτιμά όμως, ότι είναι θέμα χρόνου η τεχνολογία αυτή να ενσωματωθεί στην κοινωνία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Beijing Normal University παρουσίασε τον Απρίλιο τα πρώτα δοκιμαστικά συστήματα αναγνώρισης προσώπου, και επέκτεινε την χρήση τους σε όλους τους κοιτώνες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί το 70% των φοιτητών, ενώ οι πρυτανικές αρχές έχουν ζητήσει επιπλέον μηχανήματα για τους νέους φοιτητές.

Στην Ελλάδα σήμερα το σύστημα ανάληψης χρημάτων γίνεται με κάρτα, ωστόσο, δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη εφαρμογή να έρθει στο μέλλον και στη χώρα μας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share